Vlaamse Overheid

Heusden-Zolder

Geluidsschermen langs E314 in Heusden-Zolder

Vlaamse overheid

donderdag 15 september 2011

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Heusden-Zolder plaatsen in de loop van de volgende weken geluidsschermen langs de E314 in Heusden-Zolder richting Leuven ter hoogte van de Dikkelstraat.

Vanaf maandag 19 september start de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden op de snelweg. Hij zal dan onder andere 2 doorsteken aanbrengen in de middenberm. Deze zijn nodig om het verkeer tijdens de eigenlijke werkzaamheden op 2x2 rijstroken te laten rijden. Om de hinder tijdens de voorbereidingen te beperken, zal overdag enkel op de pechstrook gewerkt worden. 's Nachts is de inname van 1 rijstrook mogelijk.

Vanaf vrijdagavond 23 september wordt de verkeerssituatie gewijzigd. Via de doorsteken in de middenberm blijven in beide richtingen 2 rijstroken beschikbaar. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de wegarbeiders geldt in deze fase een snelheidsbeperking. Na de omschakeling start de aannemer met de eigenlijke werkzaamheden. Zodra deze klaar zijn, wordt het verkeer weer omgezet naar de gewone situatie.

Tijdens de laatste dagen zal de aannemer onder andere de middenberm herstellen. Hiervoor geldt dezelfde regeling als in de voorbereidende fase.

Half oktober moeten de volledige werkzaamheden afgerond zijn.