Ingezonden persbericht


Persbericht

Aankomst Potvisskelet bij Natuurmuseum Brabant

Op maandag 19 september rond 12.00 uur komt het compleet gerestaureerde Potvisskelet aan bij Natuurmuseum Brabant. De afgelopen maanden is het skelet vakkundig onder handen genomen door preparateur Mickel van Leeuwen. Het skelet is ruim 15 meter lang en weegt meer dan 1000 kilo. De kop neemt een derde van het totale gewicht voor zijn rekening; 300 kilo. De Potvis maakt onderdeel uit van de tentoonstelling Vanitas en de verdwaalde Potvis dat op zondag 16 oktober wordt geopend.

Vorig jaar schonk Naturalis Natuurmuseum Brabant het skelet van één van de jonge Potvissen die in 1995 zijn gestrand aan de Noordzeekust tussen Scheveningen en Kijkduin. Het skelet heeft enkele jaren door ruimtegebrek in de buitenlucht opgeslagen gelegen. Hierdoor was restauratie noodzakelijk. Mede door de Provincie Brabant en de Vrienden van Natuurmuseum Brabant is het museum is staat geweest de restauratie te bekostigen.

De tentoonstelling Vanitas en de verdwaalde Potvis is tevens het podium voor de Tilburgse kunstenaars Huub van der Loo en Reinoud van Vught. Zij zijn gevraagd te reageren op het thema Vanitas en Potvis. Ook is in de tentoonstelling een educatieve hoek opgenomen over walvisstrandingen aan de Nederlandse kust door de eeuwen heen. Geopend vanaf 16 oktober t/m 16 januari.


---

Noot voor de reactie
Het skelet kom op maandag 19 september rond de klok van 12 uur aan. De kop van 300 kilo wordt als eerste opgehangen, de rest van het skelet gedurende de rest van de week. U bent van harte uitgenodigd om op enig moment daarbij aanwezig te zijn. Voor afspraken of meer informatie neemt u contact op met Karina Roovers PR-medewerker. Zij is bereikbaar via k.roovers@natuurmuseumbrabant.nl , 013 53 53 935 of 06-33 96 41 82.

contact, informatie
bezoekadres
postadres
+ 31(0)13 53 53 935 |info@natuurmuseumbrabant.nl
Spoorlaan 434 | 5038 CH Tilburg
postbus 924 | 5000 AX Tilburg
natuurmuseumbrabant.nl oo-zone.nl