Politie Brabant Zuid-Oost

In Bureau Brabant: Onderzoek naar gewelddadige dood Nicole van den Hurk

Eindhoven Tongelre, 15-09-2011 o Aanstaande maandag in Bureau Brabant aandacht voor het onderzoek naar de gewelddadige dood van Nicole van den Hurk. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 19 september 2011 om ongeveer 18.15 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 20 september 2011 om 17.00 uur.

Het cold-case team van de politie doet verder onderzoek naar de gewelddadige dood van Nicole van den Hurk. Na 16 jaar is het onderzoek weer heropend; vrijdag 9 september 2011 opende de politie op last van de Officier van Justitie in Eindhoven het graf van Nicole van den Hurk. Haar lichaam is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut voor nader onderzoek. De huidige opsporingstechnieken zijn sterk verbeterd en kunnen nieuwe inzichten geven in deze onopgeloste moordzaak

De hoofdofficier van justitie in Den Bosch heeft de beloning van destijds 25.000 gulden verhoogd naar 15.000 euro, voor de tips die leiden tot de oplossing van de gewelddadige dood van Nicole van den Hurk.