Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 09.15 uur

Utrecht, 19-09-2011

Lichaam man gevonden

UTRECHT Op zondag 18 september werd het lichaam van een tot nu toe onbekende man aangetroffen in het Amsterdam-Rijnkanaal, ter hoogte van de Rooseveltlaan.

De politie kreeg rond 20.00 uur de melding van een getuige dat deze iets in het Amsterdam-Rijnkanaal zag drijven. De brandweer nam met een duikteam poolshoogte en constateerde dat het om een menselijk lichaam ging. Het lichaam werd geborgen en overgebracht naar een mortuarium voor nader onderzoek. Ter plekke hebben speurhonden in de omgeving gezocht naar mogelijke sporen of goederen van de man. Er zijn tot op heden geen aanwijzingen gevonden van dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

De politie doet onderzoek naar de identiteit van de man. Zijn signalement is als volgt:


- rond de 55 jaar


-1.75 m. lang


-stevig postuur


-grijs haar, kalend


-volle, bruine snor


-was ongeschoren


-vermoedelijk bruine ogen


-miste tanden/kiezen uit gebit

De man droeg een rode sweater met capuchon, zwarte trainingsbroek en zwarte schoenen. Hij droeg een zwart heuptasje.

Getuigen of personen met meer informatie worden verzocht om contact op te nemen met de recherche in Utrecht via tel. 0900-8844.

Bedreiging en mishandeling

UTRECHT Zondagavond 18 september is een man aangehouden voor het bedreigen en mishandelen van een agent.

Rond 17.15 uur zien agenten een 50-jarige man uit Nieuwegein wildplassen op de Herculeslaan. Ze spraken de man aan en gaven hem een bekeuring. De man werd recalcitrant en bedreigde een agent. Hierop hielden de agenten de man aan. De Nieuwegeiner reageerde door een agent op het hoofd te slaan. Hij is meegenomen naar bureau en er is proces-verbaal opgemaakt. De agent had last van zijn hoofd en hand.

Man rijdt door na ongeval

UTRECHT Een man is zondagavond 18 september doorgereden na een ongeval.

Omstreeks 18.30 uur reed een 40-jarige man uit Amersfoort op de Tamboersdijk, toen hij plots werd aangereden door een automobilist. De man wilde met degene die hem aanreed naar de schade kijken. De bestuurder van de BMW stapte uit en sloeg een paar keer hard op de autoruit van de Amersfoorter. Vervolgens ging hij ervandoor. Het signalement van de onbekende bestuurder luidt:


- 40 - 50 jaar oud


- 1.80 1.85 meter lang


- Mogelijk licht kalend, maar vermoedelijk donkerblond haar

De politie is op zoek naar deze man en roept getuigen op zich te melden. Heeft u meer informatie, neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Rijden onder invloed

DE MEERN Een man moest zondagavond 18 september zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Omstreeks 21.45 uur kregen agenten een melding over een mogelijk beschonken bestuurder. De agenten gingen op zoek hem. Ze troffen een 47-jarige man uit Nieuwegein aan op de Burgemeester Middelweerdplaats en besloten hem te controleren. De man moest blazen en hieruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De Nieuwegeiner werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 880 ug/l uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw beroofd

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag 19 september is een vrouw beroofd van haar tas.

Omstreeks 02.15 uur kregen agenten een melding dat een vrouw beroofd zou zijn van haar tas op het Stationsplein. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 19-jarige vrouw uit Utrecht aan. De vrouw wilde net haar fiets pakken toen zij ineens werd aangevallen en beroofd. Van de man is een signalement:


- donkere huidskleur


- normaal postuur


- ongeveer 25 jaar oud


- ongeveer 1.80 meter lang


- grote, zwarte afro


- zwarte jas

De politie is op zoek naar deze man en roept getuigen op zich te melden. Heeft u meer informatie, neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.