Gemeente Laarbeek


Samenwerking team brandweer

LAARBEEK / GEMERT-BAKEL - In de samenwerking tussen de gemeente Gemert-Bakel en Laarbeek is een volgende stap gezet. Sinds 1 september werken de brandweer van Gemert-Bakel en Laarbeek samen. Om de samenwerking mogelijk te maken, werkt het beroepsondersteunende team uit Gemert-Bakel niet meer vanuit Gemert, maar vanuit het gemeentehuis Laarbeek. Samen met het team uit Laarbeek wordt gewerkt aan een nog efficiëntere en effectievere brandweerorganisatie voor beide gemeenten.

Dienstverlening blijft hetzelfde

Voor de vrijwillige brandweer in beide gemeenten verandert er met de samenwerking in principe niets. Vrijwilligers blijven hun normale werkzaamheden uitvoeren in dezelfde brandweerpost als ze gewend zijn. Wel zal ook hier gewerkt worden aan de efficiëntie en kwaliteit van de brandweerzorg. Inwoners van Laarbeek en Gemert-Bakel kunnen bij een incident blijven rekenen op adequate hulp van de brandweer. Voor advies over brandveiligheid bouwplantoetsing, evenementen of omgevingsvergunningen (voorheen gebruiksvergunningen) kunt u net als voorheen terecht bij het gemeentehuis in Laarbeek of in Gemert-Bakel. Ook op deze punten wordt verwacht dat de samenwerking leidt tot een kwaliteitsverbetering. Het toezicht op naleving van de brandveiligheidsregels wordt door enkele leden van het team uitgevoerd.

Nieuw team

Het nieuwe team brandweer bestaat uit dertien personen (gezamenlijk 8,15 fte) en wordt aangestuurd door het hoofd brandweerzorg Kees van Bockel. Hij is per 1 augustus in dienst gekomen. De vrijwilligers worden aangestuurd door de korpscoördinator, Jan Geerts. Hij was tot 1 augustus commandant van brandweer Gemert.