Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht, 19-09-2011

Beschonken bestuurster

EEMNES In de nacht van zondag op maandag kon een vrouw haar rijbewijs inleveren, omdat zij reed onder invloed van alcohol.

Omstreeks 02.25 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden over de Noordersingel. De bestuurster vertoonde opvallend rijgedrag en de agenten besloten haar te controleren. De 63-jarige vrouw uit Eemnes moest blazen en het bleek dat zij reed onder invloed van alcohol. Zij werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 590 ug/l uit. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

EEMNES Een man moest op zondagavond naar het ziekenhuis omdat hij in een auto tegen een boom was gereden.

Rond 21.10 uur kreeg de politie een melding van een eenzijdige aanrijding op de Noordersingel. Ter plaatse bleek dat de 19-jarige automobilist uit Huizen vanuit de Roerdomp in de richting van de Laarderweg was gereden. Ter hoogte van het Patrijzenhof was hij de macht over het stuur verloren. Hierdoor belandde hij tegen een boom. De man is met pijn in zijn nek en rug naar het ziekenhuis gebracht.

Twee mannen aangehouden

SOEST In de nacht van zaterdag op zondag werden twee mannen aangehouden.

De politie kreeg rond 05.00 uur een melding dat er op de Veenbesstraat twee mannen hadden geprobeerd autos open te breken. Vervolgens waren ze in een bestelbus gestapt, maar niet weggereden. Agenten gingen ter plaatse en troffen de bestelbus aan. Twee personen zaten in de laadruimte van de bus, waar ook inbrekerswerktuigen werden aangetroffen. Zij werden aangehouden. Zij, 33 en 44 jaar uit Utrecht, zijn in verzekering gesteld.