Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 19-09-2011

Dieven aangehouden

ZEIST In de nacht van zondag op maandag werden twee mannen aangehouden, omdat zij onderdelen van fietsen hadden gestolen.

Omstreeks 03.30 uur zagen surveillerende agenten een auto met een kapot achterlicht over de Antonlaan rijden. Zij hielden de bestuurder staande ter hoogte van de rotonde bij het Marktplein. Ze controleerden de auto en de inzittenden en troffen drie fietswielen en een zadel aan. Eén van hen verklaarde direct dat ze deze onderdelen hadden gestolen op de Prinses Irenelaan. In de auto werden ook inbrekerswerktuigen aangetroffen. De 19-jarige mannen uit Zeist werden aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie roept de eigenaren van de fietsen op om aangifte te doen. Zijn kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Wielrenner gewond na val

ZEIST Zondagmiddag 18 september is een man gewond geraakt na een val met een fiets.

Agenten kregen omstreeks 13.05 uur een melding dat een wielrenner gevallen was op de Laan van Beek en Royen. Ter plaatse bleek dat hij samen met een vriend aan het fietsen was, toen hij op een rotonde de achterkant van de fiets van een vriend raakte. De 57-jarige man uit Utrecht is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn vriend had geen letsel.