Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 19-09-2011

Ervandoor na aanrijding

NIEUWEGEIN Twee inzittenden van een auto gingen er op zondagmiddag 18 september vandoor na een aanrijding.

Rond 17.55 uur vond op de Wijkerslootweg een aanrijding tussen twee autos plaats. In de éne auto zaten een man en een vrouw van ieder 32 jaar uit Nieuwegein en hun zoontjes van 6 en 9 jaar. In de andere auto zaten twee mannen, die na de aanrijding uit de auto sprongen en er te voet vandoor gingen. Eén van de kinderen klaagde over pijn in zijn rug. Op advies van ambulancepersoneel is het gezin voor onderzoek naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Zij mochten na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Getuigen gingen achter de twee vluchtende verdachten aan. Zij wisten de twee, 23 en 39 jaar uit Utrecht en Nieuwegein, te achterhalen en geleidden hen terug naar de plaats van het ongeval. Daar hielden agenten de twee aan. De 23-jarige verdachte klaagde over pijn in zijn been en rug. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en zij wilden hem voor onderzoek meenemen naar het ziekenhuis. De Utrechter weigerde echter mee te gaan en wilde niet worden behandeld. Daarop brachten de agenten beide verdachten over naar het politiebureau. Meerdere getuigen verklaarden dat de 23-jarige Utrechter de auto had bestuurd. In het politiebureau bleek dat hij geen rijbewijs had. Beide mannen zijn verhoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Beide autos moesten worden weggesleept.

Schennispleger

HOUTEN Een man werd op zondagmiddag 18 september aangehouden voor openbare schennis van de eerbaarheid.

Rond 13.00 uur zag een medewerkster van een winkel in winkelcentrum Het Rond dat een man zich in de winkel aan het bevredigen was. De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. De verdachte bleek de winkel te hebben verlaten. Bij onderzoek in de omgeving troffen de agenten de verdachte, een 44-jarige man uit Utrecht, in een andere winkel aan. Hij werd daar aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De medewerkster van de winkel deed aangifte.