Politie Drenthe

Maandag 19 september 2011

Provincie Drenthe, 19-09-2011

Politie onderzoekt diefstal autos

EELDE Zaterdagnacht zijn bij een inbraak in een garagebedrijf aan de Burg. J.G. Legroweg drie autos gestolen. Bij de inbraak zijn de sleutels gepakt waarna de autos konden worden meegenomen. Het gaat om de zilvergrijze Volvo V70 met kenteken 11-HJR-2, de zwarte Jaguar XJR met kenteken 86-RZ-SX, en de zilvergrijze Fiat Escudo bedrijfswagen met kenteken 53-VJL-1. De politie onderzoekt deze inbraak.

Politie haalt voetganger van snelweg

EMMEN Zondagavond kreeg de politie een melding van een man die op de A37 zou lopen. Agenten troffen de 27-jarige man uit Emmen, die een gestoorde indruk maakte, op de snelweg aan. Bij het zien van de agenten vluchtte hij over de vangrail naar de andere rijbaan. Na een korte sprint kon hij worden overmeesterd en afgevoerd. Hij is overgedragen aan de GGZ.

Politie onderzoekt inbraak camping

ECHTEN Zondagavond is ingebroken in een campinggebouw aan de Ossehaarsweg. Daarbij is een kluis gestolen. De politie heeft een onderzoek ter plekke ingesteld. De eigenaar doet aangifte en de politie onderzoekt deze zaak nader.

Aankondiging verkeerscontroles

De politie houdt dinsdag 20 september in de gehele regio een algemene verkeerscontrole. Op vrijdagavond 23 september controleert de politie in de omgeving van Hoogeveen op het gebruik van alcohol.

Politie doet onderzoek naar autobrand

EMMEN In de nacht van zondag 18 op maandag 19 september is er aan de Zusterweg te Weiteveen brand ontstaan in een witte Hyundai. Ook waren de spiegels en knipperlichten vernield. Bewoners van een nabij gelegen pand konden de brand zelf blussen, Waardoor de schade beperkt bleef. De politie houdt rekening met brandstichting en is op zoek naar getuigen.