Politie Groningen

Maandag 19 september 2011

Provincie Groningen, 19-09-2011

Wielrenner gewond bij aanrijding

VEELERVEEN Een 52-jarige wielrenner uit de gemeente Bellingwedde is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 42-jarige man uit Veelerveen reed vanaf een oprit aan de Veelerveensterweg in Veelerveen de rijbaan op. Hij zag daarbij de wielrenner over het hoofd. Door de aanrijding kwam de 52-jarige ten val. Hij werd met letsel aan het gezicht en schouder naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. Ook het personeel van de traumaheli werd voor het incident ingezet.

Autokraker op heterdaad gepakt

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht op de Donderslaan in Groningen een 18-jarige jongeman uit Kolham aangehouden voor auto-inbraak. Een 41-jarige man uit Groningen betrapte twee mannen, die in zijn bedrijfsauto zaten. Ook bleek dat een zijruit en een binnenraam van de auto waren geforceerd. De Stadjer wist de Kolhamster aan te houden. De andere verdachte wiste te ontkomen. De Kolhamster werd overgedragen aan de politie. Hij werd in zijn cel ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bestuurder weg auto in beslag genomen

DELFZIJL Politieagenten zagen zondagavond een auto met daarin een bestuurder in het Balticpark in Delfzijl staan. Bij controle bleek de auto niet verzekerd te zijn. Ook werd vastgesteld dat de 41-jarige bestuurder, zonder vaste woonplaats nog een boete had openstaan. Op het moment dat de agenten met de bestuurder in gesprek gingen, werd de man kwaad. Hij ging er plotseling hardlopend vandoor. De auto werd hierop in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder werd na een zoektocht in de buurt aangetroffen.

Inbraak in woning

TINALLINGE Zondagavond merkten de bewoners dat er was ingebroken in hun woning aan de Vennenweg in Tinallinge. De bewoners bleken onder indruk van de inbraak te zijn. Het is nog niet duidelijk wat door de dader(s) is weggenomen. De bewoners doen aangifte en de politie stelt een onderzoek in. De politie wil graag in contact komen met mensen die dit weekeind iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de woning aan de Vennenweg. Men kan bellen met het landelijke
telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde op zondag 18 september 2011 op diverse plaatsen het verkeer.

Hoogezand, Provincialeweg N385: aantal geregistreerde voertuigen: 891, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur

Kropswolde, Woldweg:aantal geregistreerde voertuigen: 939, aantal overtredingen: 300, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leek, Diepswal:aantal geregistreerde voertuigen: 76, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Nuis, Nieuweweg:aantal geregistreerde voertuigen: 97, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Grootegast, Bovenweg:aantal geregistreerde voertuigen: 326, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.