Gemeente Goedereede


Gemeente Goedereede onderzoekt mogelijkheden social media

Het gebruik van zogenaamde social media zoals Hyves, Twitter, LinkedIn en Facebook maakt een enorme groei door. Ook gemeenten moeten vroeg of laat meedoen aan deze ontwikkeling. De gemeente Goedereede onderzoekt daarom of social media kunnen bijdragen aan de communicatie van de gemeente met haar inwoners.

De gemeente stuurt een enquêteformulier naar een grote groep inwoners: De computer selecteerde 1.400 willekeurige inwoners van 13 jaar en ouder uit de gemeente Goedereede. De enquête is anoniem; de resultaten zijn niet tot de persoon te herleiden. Met de antwoorden op de vragen kan het gemeentelijke beleid op het gebied van social media worden bepaald.

Burgemeester Ger van de Velde, die onder meer communicatie in haar portefeuille heeft, is blij met het onderzoek: "We gaan mee in de vaart der volkeren; het gebruik van social media groeit snel. Het moet daarom een wezenlijk onderdeel worden van onze organisatie. De resultaten uit het onderzoek zijn bepalend voor de manier waarop we dat gaan doen."

De gemeente bedankt de geselecteerde inwoners bij voorbaat voor de medewerking: De 1.400 mensen die een enquêteformulier ontvangen, krijgen allemaal een vrijkaartje om een keer te gaan zwemmen in zwembad 't Zuiderdiep in Stellendam.

De gemeente Goedereede maakt de resultaten van het onderzoek in het najaar bekend. Meer informatie over het onderzoek is te krijgen bij Bert Brand, beleidsmedewerker communicatie van de gemeente Goedereede. Hij is bereikbaar via (0187) 49 77 77 of per e-mail; bbrand@goedereede.nl.