Nieuwe Mindjet software stimuleert productiviteit en samenwerking via collaborative work management

Persbericht van PR Newswire

LONDON, September 19, 2011 /PRNewswire/ --

Mindjet MindManager 2012 maakt informatie visueel inzichtelijk

Mindjet, leverancier van software die mensen beter laat samenwerken, introduceert Mindjet MindManager 2012, de nieuwste Windows-versie van de veelgebruikte software voor informatievisualisatie. MindManager 2012 speelt in op het verbeteren van samenwerking. De software biedt een zogeheten collaborative work management omgeving waarin mensen ideeën en informatie kunnen verzamelen en ordenen, efficiënter kunnen samenwerken en gezamenlijk meer productiviteit en innovatie kunnen bereiken.

Collaborative work management

Samenwerkende mensen hebben steeds meer behoefte aan een betere manier om gezamenlijk informatie te verwerken. Het is essentieel dat het voor iedereen duidelijk is wat de taken zijn en wanneer documentatie verandert gedurende een project of taak. Projecten lopen vertraging op doordat er geen eenduidige bron van informatie is. Collaborative work management biedt hier een oplossing voor door technologie in te zetten om samenwerking te stimuleren ten gunste van de bedrijfsdoelstellingen.

Nieuwe mogelijkheden met MindManager 2012

MindManager 2012 is een van de grootste releases sinds het ontstaan van de software, waar inmiddels meer dan twee miljoen gebruikers van zijn. Nieuwe functionaliteit betreft onder andere real-time co-editing, verbeterde informatiemapping en een andere interface. De nieuwe Analysis View stelt gebruikers in staat om gegevens in een map naar prioriteit in te richten in een kwadrant. In tegenstelling tot spreadsheettoepassingen die kwantitatieve data ordenen, is met de Analysis View een dynamisch overzicht te maken van kwalitatieve input.

Bovendien zijn nieuwe brainstorm-opties toegevoegd die gebruikers beter begeleiden in het ontwikkelen van ideeën en de creativiteit vergroten. Zo zijn er vooraf gedefinieerde vragen ingebouwd om deelnemers uit te dagen vanuit een ander oogpunt naar de situatie te kijken en bieden inspiratiekaarten gelegenheid om vernieuwende gedachten te ontwikkelen. Hierbij komt MindManager's visualisatie van pas om concepten en plannen eenvoudig in te delen en uit te werken.

"MindManager 2012 is ontwikkeld voor de hedendaagse informatiewerker die gedurende de dag continu nieuwe ideeen moet ontwikkelen en vragen krijgt voorgeschoteld", aldus Blaine Mathieu, chief product officer bij Mindjet. "De nieuwe Directed Brainstorming-functie biedt bijvoorbeeld mogelijkheid om een grote verzameling concepten en ideeën snel om te zetten in praktische oplossingen voor dagelijkse bedrijfs-issues."

Mindjet Connect

MindManager 2012 integreert volledig met het eveneens vandaag Mindjet Connect. Dit online samenwerkingsplatform stelt teams in staat gezamenlijk werk efficienter in te richten en uit te voeren. MindManager maps kunnen hiermee openlijk gedeeld worden met iedereen, ongeacht tijd, plaats en apparatuur.

"De cloud-gebaseerde Connect dienst vergroot de mogelijkheden van MindManager 2012 aanzienlijk. Gebruikers kunnen nog eenvoudiger maps delen en gelijktijdig samenwerken met wie dan ook", zegt Blaine. "De combinatie van MindManager 2012 en Connect is hoe wij samenwerking zien, vanaf nu tot in de toekomst."

Prijs en beschikbaarheid

Mindjet MindManager 2012 Professional for Windows is beschikbaar vanaf 22 september. Adviesprijzen zijn 399 euro voor een nieuwe licentie, en 149 euro voor een upgrade (tijdelijke prijs).

Over Mindjet:

Twee miljoen mensen, kleine bedrijven en Fortune 1000 organisaties gebruiken Mindjet en begrijpen dat visueel werken en samenwerken resulteert in betere resultaten. We hebben de standaard voor mindmapping geintroduceerd en richten ons nu op een aanbod van collaborative work management oplossingen dat mensen beter laat samenwerken, hun doelstellingen sneller laat behalen en productiever laat zien. 46 van BusinessWeek's World's 50 Most Innovative Companies vertrouwen op Mindjet om het inzicht te behouden. http://www.mindjet.com

Mindjet, Mindjet Connect and Cohuman are trademarks of Mindjet, registered in the US and other jurisdictions. Forrester, Facebook, Twitter, Fortune 1000 and BusinessWeek are trademarks of Forrester Research, Inc., Facebook, Inc., Twitter, Inc., Time Inc. and The McGraw-Hill Companies, Inc., respectively, registered in the US and other jurisdictions.

Mindjet



Razende Robot Reporter