Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

19-09 Kennismakingsprogramma Sport & Cultuur 2012 van start!

Bijna 250 kinderen uit Zwartewaterland hebben zich aangemeld voor het kennismakingsprogramma Sport & Cultuur 2012. Anders dan voorgaande jaren is het project digitaal gepresenteerd. Op www.activity4kids.nl konden kinderen zich opgeven voor 1 van de 32 aangeboden sportcursussen of voor 1 van de 7 aangeboden cultuurcursussen. Voor het onderdeel `Kies je Sport' hebben zich circa 200 kinderen aangemeld. Voor het onderdeel `Cultuur voor jou' hebben zich circa 50 kinderen aangemeld.

Voor de zomervakantie deelden de combinatiefunctionarissen Sport, Cultuur & Onderwijs flyers uit in de groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisscholen in Zwartewaterland. `Cultuur voor jou' is dit jaar nieuw. Kinderen krijgen de mogelijkheid om kennis te maken met cultuur en/of muziekonderdelen. `Kies je Sport' wordt voor het 3e jaar aangeboden en heeft als doel kinderen meer te laten bewegen of ze kennis te laten maken met andere sporten.

Volleybalvereniging Ruutvoorn is één van de verenigingen die al voor het 3e jaar enthousiast meedoet. De trainingen van deze club worden gegeven in `d Overtoom te Genemuiden. Op maandag 19 september a.s. om 18.00 uur neemt wethouder Lucas Boshove deel aan de volleybaltraining in het kader van `Kies je Sport'.

`Kies je sport'
Met `Kies je Sport' wil de gemeente een aantal doelstellingen van de BOS-impuls bereiken. Dit is een tijdelijke regeling van het ministerie van VWS en staat voor Buurt-Onderwijs-Sport waarmee het ministerie onder andere een gezonde en actieve leefstijl wil bevorderen bij jongeren van 4 tot en met 19 jaar. Doelstelling in Zwartewaterland is onder andere een afname van het aantal kinderen met overgewicht. Het succes van `Kies je Sport' is boven verwachting, en ook het onderdeel `Cultuur voor jou' wordt door de jeugd enthousiast ontvangen. Sportverenigingen en cultuurinstellingen zijn erg enthousiast over het aantal deelnemers.