KNHS

Toppony Geronimo B van Gilbers naar Joelle Peters 19 september 2011
Joelle Peeters - Geronimo B

Terwijl vorig jaar enkele Nederlandse teamponys naar het buitenland vertrokken, is het nu gelukt een toppony voor Nederland te behouden. Het gaat om Geronimo B (v. Golden Dancer) van het zilveren ponyteamlid Sanne Gilbers (Varsseveld). Gilbers zelf maakt de overstap naar de junioren. Zij was met Geronimo B reserve voor het Nederlandse team. Geronimo B behaalde onder meer in het Britse Addington scores boven de 70%.

Door bemiddeling van Dressuurstal Van Baalen is de pony nu onder het zadel gekomen van de talentvolle Joelle Peters (Helmond), een leerlinge van Marlies van Baalen. Joelle gaat naar een HAVO-VWO LOOT school in Eindhoven. Zij is ook in groter verband al opgevallen als talent. Met haar pony Dempsy Django werd ze onlangs net als vorig jaar geselecteerd voor de Rabo regiotrainingen.

Over de nieuwe combinatie zegt Marlies van Baalen: Het is natuurlijk geweldig dat Geronimo B op deze manier behouden blijft voor de Nederlandse sport! Joëlle is nog heel jong, net twaalf jaar, en heel erg ambitieus. Dan kan je ver komen. Ze had meteen een goede klik met Geronimo B. Thuis zullen we nu eerst focussen op het helemaal een combinatie worden. Daarna gaan we naar een wedstrijdprogramma kijken.

Bron en foto: Dressuurstal van Baalen.
Foto: Joelle Peeters en Geronimo B en Marlies van Baalen