Politie Groningen

Een aanhouding na wedstrijd Veendam-Emmen

Veendam, 19-09-2011 o Zondagmiddag heeft de politie een 20-jarige inwoner van Veendam op de Langeleegte in Veendam aangehouden na de voetbalwedstrijd Veendam - Emmen. De man belemmerde de agenten in hun werk en wilde niet weggaan. Agenten waren op dat moment bezig om supporters van Veendam bij de spelersbus van Emmen te verwijderen.

Aanleiding

Kort daarvoor waren er rake klappen gevallen in en rond om de spelersbus van Emmen. Daarbij is een 21-jarige inwoner van Veendam gewond geraakt. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Wat de aanleiding daarvan was, wordt door de politie onderzocht. De politie heeft enkele korte charges moeten uitvoeren om de rust weer te herstellen. Hierbij is door de politie gebruik gemaakt van de lange wapenstok en de diensthond. Nadat de mensen verwijderd waren, kon de spelersbus van Emmen vertrekken en keerde de rust terug.

Onderzoek

De politie stelt een onderzoek in. Meerdere getuigen moeten nog gehoord worden om duidelijkheid te verkrijgen over de ware toedracht. Indien daaruit blijkt dat er door mensen stafbare handelingen zijn verricht, sluit de politie meerdere aanhouding niet uit.

Verdachte

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en kon na verhoor het bureau verlaten. Hij was zelf ook gewond geraakt aan zijn hoofd maar behandeling in het ziekenhuis was niet noodzakelijk.