Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen van mogelijke inbraak met geweld
Publicatiedatum: 19-9-2011 12:54:11

EDE - In de nacht van zaterdag op zondag 18 september is een 20-jarige Edese door een onbekende man mishandeld op de Twijnstraat. De man zou kort daarvoor vermoedelijk een inbraak hebben gepleegd in een woning van een familielid van het slachtoffer. De politie is een onderzoek gestart naar deze woninginbraak en mishandeling en zal daarbij ook nader onderzoeken of deze twee zaken met elkaar te maken hebben.

Het slachtoffer liet die nacht rond vijf uur haar hond uit toen ze een jongen bij de woning van haar familielid vandaan zag komen rennen. De onbekende man zou bijna tegen het slachtoffer zijn aangebotst waarop de Edese de man aansprak op zijn gedrag. Hij zou haar een klap in het gezicht hebben gegeven waarna hij in richting van de Poortlaan wegrende. De hond van het slachtoffer rende achter de man aan waarop de Edese haar hond volgde. Op enig moment zou de man zich hebben omgedraaid en zou hij de vrouw meerdere malen hebben geslagen en hebben bedreigd. De Edese bleef licht gewond achter op straat.

Inbraak
Onderzoek wees uit dat er bij de woning van het familielid van het slachtoffer ingebroken was. Het is nog niet bekend of er wat weggenomen is. Het is mogelijk dat deze onbekende man de inbraak heeft gepleegd. Volgens het slachtoffer zou de dader een getinte man zijn met kort zwart gemillimeterd haar, rond de 20 jaar en 1.75 lang. Hij droeg die nacht een licht blauw vest met witte strepen op de mouwen. Heeft u iets gezien of gehoord neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. (2011107824-lh)