Gemeente Zoetermeer

Akkoord sluipverkeer bij tuincentrum De Driesprong

bloemlogo uit gemeentevlag
Omwonenden hebben al enkele jaren overlast van sluipverkeer dat over het parkeerterrein van het tuincentrum De Driesprong rijdt en op die manier de bussluis in de Vierde Stationsstraat omzeilt. Na diverse rechtszaken heeft op voorstel van de rechtbank Den Haag mediation plaatsgevonden.
Dit heeft geleid tot afspraken tussen de betrokken partijen: tuincentrum De Driesprong, omwonenden en de gemeente Zoetermeer. Op basis van die afspraken worden maatregelen getroffen die het onmogelijk maken dat het parkeerterrein op bepaalde tijden als sluiproute kan worden gebruikt.

Net zoals bij de bussluis zijn de paaltjes op het parkeerterrein fysieke maatregelen ter ondersteuning van een verbod. Ook worden drempels aangelegd en trekken de bewoners hun beroepschrift in. De gemeente betaalt de te treffen maatregelen waarvan de uitvoering aandacht krijgt in gemeentelijke uitgaven en de media.

Automobilisten die het parkeerterrein op welke wijze dan ook toch als sluiproute gebruiken zijn in overtreding en lopen het risico daarvoor bekeurd te worden.