Gemeente Papendrecht

Persbulletin 15 september 2011

Open inloopavonden in De Laaght
Jeugdcentrum Interval start vanaf maandag 19 september op een nieuwe locatie met open inloopavonden voor jongeren (12-16 jaar). Hiervoor wordt een ruimte van sporthal de Laaght (wijk Westpolder) beschikbaar gesteld die geopend is elke maandag- en donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Jongeren zijn van harte welkom om spelletjes te komen doen, activiteiten te organiseren of gewoon gezellig te 'chillen'. Op de avonden (die Chill-inn heten) zijn altijd een jongerenwerker van Interval en minimaal één vrijwilliger aanwezig.

Open inloopavonden zijn enerzijds bedoeld om jongeren onderdak te bieden waar zij zich met elkaar kunnen ontspannen en, eventueel samen met de jongerenwerkers van Interval, zelf activiteiten kunnen organiseren. Anderzijds wordt ermee beoogd overlast op straat te ver minderen. Het succes van open inloopavonden staat of valt met het snel kunnen reageren op signalen, wensen en behoeften van zowel jongeren als buurtbewoners (en andere betrokkenen). Zodra de behoefte wijzigt, zal ook het aantal inloopavonden worden aangepast. Zo waren er al open inloopavonden in jeugdcentrum Interval en in De Spil (Stellingmolen). Steeds wordt na een periode van ongeveer drie maanden gekeken of het aanslaat en of het aanbod moet worden bijgesteld.

Van de jongeren die de open inloopavonden bezoeken, wordt verwacht dat zij met initiatieven komen en ook zelf bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. Met deze methodiek zijn bij andere inloopavonden in Papendrecht goede ervaringen opgedaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met jeugdcentrum Interval, t. (078) 770 81 65 (Frank de Boer, coördinator jeugdcentrum Interval).

Activiteiten Europese Mobiliteitsweek op de Markt Donderdag 22 september openen de wethouders Joke Reuwer-Verheij en Richard Korteland de activiteiten in Papendrecht tijdens de Europese Mobiliteitsweek. Met deze activiteiten besteedt Papendrecht aandacht aan duurzame mobiliteit.

Op de Markt kunnen automobilisten hun banden de hele dag laten testen op spanning en verzorgt HVC tussen 09.00 en 17.00 uur een show met elektrische voertuigen. Om 13.30 uur verrichten de wethouders Joke Reuwer-Verheij en Richard Korteland de officiële opening van de `elektrische show' om vervolgens - natuurlijk per elektrisch voertuig - naar winkelcentrum Wilgendonk te gaan. Daar stellen zij om 14.30 uur lichtmasten met LED-verlichting in werking.

N.B. De activiteiten vinden dus niet plaats op het parkeerterrein tussen Boomgaardstraat en Bosch, zoals u vorige week in de nieuwsberichten kon lezen.

VIP Party Interval
Zaterdag 23 september is het weer zover. Na alweer drie succesvolle edities vorig seizoen van de V.I.P Party volgen er dit seizoen weer een aantal VIP party's in Jeugdcentrum Interval. Dus wees aanwezig en ga helemaal los op de beats van dj Ibbiej. Ook hebben we regelmatig gastoptredens (zoals bijv. Libann en the groovekings). Het feest is toegankelijk voor jongeren in de leeftijd van 12-15 jaar. Op deze party wordt geen alcohol geschonken. De deur is open van 20.30 tot 21.30 en het feest duurt tot 0.00 uur. De entree is 3 euro en de voorverkoop start de week voor het feest bij Interval. Jeugdcentrum Interval is gelegen aan de Lange Tiendweg 8a in Papendrecht. Voor informatie kan je bellen naar t. (078) 770 81 65.

Papendrecht onderdeel van groen-recreatieve zone In augustus 2011 zijn werkzaamheden gestart aan de Tiendzone en de Noordrand in de Papendrechtse wijk Oostpolder. Dit mogen op het eerste gezicht reguliere werkzaamheden lijken, maar schijn bedriegt. De Tiendzone en de Noordrand vormen, samen met de Matenasche Scheidkade en het Land van Matena, onderdelen van een bijzonder plan. Een plan om de groen-blauwe kwaliteiten van het landschap te versterken, om ruimte te creëren voor (groene) recreatie.

Dit project benadrukt maar weer eens de prachtige ligging van Papendrecht: op het snijvlak van stedelijk gebied (Drechtsteden en Rotterdam) en de uitgestrekte natuur van Alblasserwaard en het Groene Hart. Het zal fysieke barrières als rijksweg A15 en de Betuweroute `verzachten', de noord-zuid structuur versterken en het recreatief gebruik op lokale en regionale schaal stimuleren. Het totale project wordt mogelijk gemaakt door medefinanciering van De Drechtsteden en het `Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie' (EFRO).