Watersportverbond - KNWV

Ontknoping Delta Lloyd Open Dutch Championships

zondag 18 september 2011

Zondag 18 september was de ontknoping van de Delta Lloyd Open Dutch Championships in Medemblik. Meerdere leden van de Delta Lloyd Kernploeg maakten kans op de Nederlandse titel, hoewel er natuurlijk eerst nog gepresteerd moest worden voor de medailles uitgereikt zouden worden. En dat bleek niet in iedere klasse even eenvoudig...

(Foto's: Thom Touw)

Laser Standard
In de Laser-klasse begon de dag zeer spannend met drie man strijdend om de medailles met slechts enkele punten onderling verschil. In de prijzen vielen ze uiteindelijk alle drie, maar in een andere volgorde dan verwacht. Douwe Broekens wist in de eerste race van de dag al een punt goed te maken ten opzichte van koploper Rutger van Schaardenburg en met een overwinning in race twee van vandaag zelfs de overall winst naar zich toe te trekken. Van Schaardenburg ging in die laatste race nog het gevecht aan met Nicholas Heiner om plek twee, maar moest zijn tegenstander voor laten gaan en zich tevreden stellen met het brons.

470
De broers Sven en Kalle Coster wisten hun goede vorm op de laatste dag vol te houden en het Nederlands kampioenschap bij de mannen in de 470-klasse binnen te slepen. Bij de vrouwen gaan Lobke Berkhout en Lisa Westerhof met het goud aan de haal.

Sonar
Kernploegzeilers Udo Hessels, Marcel van Veen en Mischa Rossen verdedigden de Nederlandse eer met succes tegen Noorse en Britse aanvallen en winnen het goud in de Sonar-klasse.

2.4mR
Thierry Schmitter en Andre Rakemaker hielden hun onderlinge strijd vol tot de laatste race en wisselden eerste en tweede plekken af.
Uiteindelijk trekt Schmitter aan het langste eind en scoort goud met twee punten voorsprong op Rademaker.

Laser Radial
Clair Blom wordt Nederlands kampioen bij de vrouwen in de Laser Radial-klasse, terwijl bij de mannen het podium door Belgen werd gevuld. Sam Vandormael ging er met het goud vandoor.

Finn
Pieter Jan Postma vult zijn erelijst dit weekend met louter eerste en tweede plekken en wint dan ook met overtuiging het Nederlands
kampioenschap in de Finn-klasse.

49-er
Sander de Kok/Pieter Nijsse winnen de Nederlandse titel in de 49-er klasse.

RS:X
Het goud in de RS:X-klasse is dit jaar voor Joris van Essen.

F18
De Nederlandse titel in de F18-klasse wordt overtuigend gewonnen door Gunnar Larsen en Sam Frank.

Star
Marc Blees en Joost winnen het goud in de Star-klasse.

J22
Eelco Blok, Bart Snel en Niels Blok worden Nederlands kampioen in de J22-klasse.

Kijk voor meer informatie en volledige uitslagen op de website van het event: www.deltalloydodc.org

Social media:
www.facebook.com/topzeilentv
www.twitter.com/topzeilen