Gemeente Eindhoven

Winnend ontwerp Lichtjesroute ornament

Het was een een gezellige drukte op de middenberm van de Veldmaarschalk Montgomerylaan op 17 september. De avond voor de Lichtjesroute van start ging, werd daar alvast een voorproefje gegeven met de onthulling van een nieuw ornament. Het is ontworpen door leerlingen van de Evangelische basisschool Online uit Eindhoven. Het werd onthuld door wethouder Mary-Ann Schreurs (Innovatie, Cultuur en Openbare ruimte), samen de jonge ontwerpers Joy en Geanette.

De kinderen van de Evangelische basisschool Online hebben een ornament voor de lichtjesroute niet alleen ontworpen, maar ook samen met de vrijwilligers van de Lichtjesroute uitgevoerd. Voor het ontwerpen van de ornamenten hebben de leerlingen les gehad over de Lichtjesroute, het maken van ornamenten en energiegebruik van gloei- en ledlampen.

Vervolg

Ook volgend jaar kan een basisschool uit Eindhoven een ornament ontwerpen. Scholen die belangstelling hebben, kunnen voor 1 november een motivatie sturen naar: lichtstad@eindhoven.nl. Dit is een initiatief van de gemeente Eindhoven en past in de activiteiten van Eindhoven City of Light.

Op de foto: Joy en Geanette onthulden samen met wethouder Schreurs het ornament dat ze zelf ontwierpen. (foto Bram Lammers)