Gemeente Oirschot

Verbouw uw huis nu energieneutraal

Kempengemeenten willen meedoen aan landelijk experiment

Leven in een comfortabele woning, behaaglijk in de winter en heerlijk koel in de zomer? En dat zonder afhankelijk te zijn van een energieleverancier? Dat kan nu: een landelijk project maakt de verbouwing van minimaal 20 energieneutrale woningen mogelijk. En dat door een aannemer uit de buurt.

De vijf Kempengemeenten Eersel, Bladel, Bergeijk, Reusel-De Mierden en Oirschot schrijven zich met een aantal lokale bedrijven en enthousiaste huiseigenaren in op de regeling van Energiesprong. Hiermee willen ze kans maken op ondersteuning van het Rijk voor energieneutraal verbouwen.
Â

Meld je vóór 30 september aan bij uw eigen gemeente We zijn op zoek naar mensen uit de genoemde Kempengemeenten met een eigen huis die graag een energieneutrale woning willen. In een driejaren project werkt u samen met lokale architecten, installateurs en aannemers aan de slimme renovatie van uw huis. We zoeken minimaal 20 particulieren die willen investeren in hun eigen energieneutrale droomwoning. Bij toekenning van subsidie (uitslag 1 december) worden de lokale partijen ondersteund met een financiële bijdrage euro voor procesondersteuning, zoal s energieadvies, financiering, juridische ondersteuning en kennisuitwisseling. Hiermee wordt de verbouwing makkelijker, beter en leuker. Let op: de verbouwingskosten zelf worden niet vergoed. Kijk voor meer informatie over de regeling op www.energiesprong.nl.

De Kempengemeenten willen met dit project invulling geven aan de Kempische Klimaatvisie: Energieneutraal in 2025. De bedoeling is dat door dit project de lokale marktcondities voor energieneutraal (ver)bouwen verbeteren.

Meer weten?
Wilt u meteen aan de slag met energiebesparing of heeft u vragen? Kijk wat u kunt doen op www.hoebespaarikenergie.info of neem contact op met Maarten van Oosterhout van de gemeente Oirschot, e-mail m.vanoosterhout@oirschot.nl
Â