LiteTV scoort goed

Persbericht van 2Connect Media

LiteTV scoort goed bij de vrouwen in de leeftijd van 30-55. Na "slechts" drie dagen uitzenden via Ziggo kent maar liefst 18% LiteTV en heeft 12% naar LiteTV gekeken. Gemiddeld kijkt men 38 minuten naar LiteTV en men waardeert LiteTV met een 7,2.

Het onderzoeksbureau Intomart heeft de kijkcijfers onderzocht voor LiteTV. Intomart verzorgt ook het onderzoek voor het Continue Kijkonderzoek. Onder 1.000 respondenten (vrouwen 35-55) heeft Intomart de volgende onderwerpen betrokken in het onderzoek: bekendheid LiteTV, kijkgedrag, waardering uitzendingen, kijkintentie en de behoefte aan LiteTV.

LiteTV is de nieuwe non-stop muziekzender van Nederland voor iedereen die van goede pop muziek houdt uit de jaren '80, '90 en van nu. LiteTV zend 24 uur per dag 7 dagen per week, 365 dagen per jaar non-stop clips uit, gegarandeerd zonder onderbrekingen. Juist dit wordt zeer gewaardeerd door de ondervraagden. Vanaf september kunnen ook de Ziggo-abonnees die een digitaal Plus-pakket hebben LiteTV ontvangen. Het onderzoek door Intomart heeft plaatsgevonden 3 dagen na start doorgifte van LiteTV bij Ziggo.

De onderzoeksresulaaten zijn heel erg goed. Het is duidelijk dat de Nederlandse pop-liefhebber behoefte heeft aan een muziekzender die gewoon goede muziek uitzendt van de grootste Nederlandse en buitenlandse artiesten. In het digitale umfeld waar momenteel heel veel tv stations uitzendenis het alleen mogelijk om success te hebben wanneer je een onderscheidend station met toegevoegde waarde voor de kijker aanbiedt. Maar liefst 62% van de ondervraagden geeft aan in de toekomst naar LiteTV te gaan kijken.

Het wordt vooral gewaardeerd dat er een zender is die non-stop muziek uitzendt; 6 op de 10 respondenten is het hier helemaal mee eens. De muziek die bij LiteTV wordt uitgezonden spreekt 53% aan en 37% noemt LiteTV een aanvulling op het digitale zenderaanbod.

LiteTV brengt de beste muziek en de grootste artiesten van de afgelopen 30 jaar. De core artiesten van LiteTV zijn Phil Collins, Marco Borsato, Blof, Madonna, Mariah Carey, Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Michael Jackson, Anouk, de Dijk, Elton John, Adele, Acda & de Munnik, Selah Sue, Clouseau, en Nick & Simon. LiteTV is in Nederland al geruime tijd te ontvangen via Caiway en DELTA en via Telelet de grootste kabelaar van Vlaanderen.

Vranz van Maaren, programmadirecteur van LiteTV "Het wordt hoog tijd dat er in Nederland vernieuwende en onderscheidende TV zenders worden gemaakt. Nog meer van hetzelfde zoals muziekzenders van MTV daar zit het volwassen publiek niet op te wachten. Het overgrote deel van de 35 +er kijkt en luistert graag naar goede muziek, maar dan moet er wel een zender zijn die dit aanbiedt, wij doen dit!"

LiteTV wordt bij Ziggo doorgeven via kanaal 357 via het TV Plus-pakket, meer dan 4 miljoen kijkers kunnen LiteTV ontvangen.

LiteTV
Lite Up Your Life!

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Links:
http://www.litetv.nl



Razende Robot Reporter