Gemeente Breda

19sep
Gezonde Quiz tijdens NAC Junior Street League
Op maandag 19 september opende wethouder Boelema van Onderwijs, Jeugdbeleid en Volksgezondheid, de middagsessie van de aftrap van de NAC Junior Street League, waarbij ook de Gezonde Quiz van de Gemeente Breda werd gehouden. De feestelijke happening van sport en spel vond plaats op de parkeerplaats naast het NAC-stadion. Vijftien Bredase basisscholen namen eraan deel.

Wethouder Boelema: "Met de quiz willen we voeding en gezondheid onder de aandacht van de jeugd brengen. Een gezonde leefstijl draagt bij aan betere leerprestaties, aan integratie en aan leefbaarheid. Ik ben blij dat veel organisaties en instellingen op het brede terrein van de volksgezondheid hierin samenwerken".

De Gezonde Quiz is een leuke, spannende en uitdagende quiz met gezondheidsvragen en opdrachten voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen.Het doel van de quiz is kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken van een gezonde leefstijl. De quiz is één van de activiteiten in het kader van de `Gezonde Stad' en is in samenwerking met de GGD tot stand gekomen. Tijdens de aftrap van de NAC Junior Street League vond een voorproefje van de quiz plaats, met de dansdokters.

Begin dit jaar startte de samenwerking tussen de stichting Teamplay@NAC, de NAC Junior Street League en de Gemeente Breda. Dit heeft er in geresulteerd dat in juni 2011 de Gezonde Quiz aan de finale van de NAC Junior Street League is gekoppeld. Naast sport en spel is er ook aandacht voor voeding en gezondheid. Deelnemende scholen kunnen met teams komen die voetballen én met teams die zich inzetten voor de Gezonde Quiz.

Op 20 mei jongstleden is Breda een JOGG-gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht) geworden, waarbij de wijk Heuvel als eerste JOGG-wijk werd aangewezen. Drie basisscholen uit `Heuvel' namen op 19 september deel aan de NAC Junior Street League. In de wijk Heuvel vindt van 16 t/m 20 oktober een JOGG actieweek plaats. Daarna krijgt iedere twee maanden één thema de aandacht.

Breda, 19 september 2011
Deel Gezonde Quiz tijdens NAC Junior Street League op Twitter Deel Gezonde Quiz tijdens NAC Junior Street League op Facebook Deel Gezonde Quiz tijdens NAC Junior Street League op Hyves
18sep

Kermis Bavel

De kermis in Bavel is van zaterdag 24 september 13.00 uur tot en met dinsdag 27 september 24.00 uur. De kermis staat op het Kerkplein en aan het begin...
0 reacties
Deel Kermis Bavel op Twitter Deel Kermis Bavel op Facebook Deel Kermis Bavel op Hyves