Abvakabo FNV: OV in drie grote steden gelijktijdig 24 uur plat

Persbericht van ABVAKABO FNV

In oktober gaan de bussen en trams in de drie grote steden gezamenlijk een etmaal plat. Dat maakte vakbond Abvakabo FNV vandaag bekend. De exacte stakingsdatum wordt zo spoedig mogelijk bekend.

De medewerkers van de HTM (Den Haag), RET (Rotterdam) en GVB (Amsterdam) zien zich gedwongen tot deze maatregel omdat eerdere, minder ingrijpende acties in april, mei en juni nog altijd geen wijziging in de kabinetsplannen hebben opgeleverd.

Vakbonden en werknemers willen dat de openbare aanbesteding van het openbaar vervoer van tafel gaat. Bovendien zijn ze fel gekant tegen de bezuinigingsplannen. Het kabinet wil 120 miljoen euro bezuinigen op het openbaar vervoer in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Eric Vermeulen, bestuurder Abvakabo FNV: "De aanbesteding in combinatie met de bezuinigingen zullen dramatische gevolgen hebben voor het stadsvervoer. Sinds 2004 hebben de stadsvervoerders al 160 miljoen euro bezuinigd. Nu nog meer bezuiniging kan echt niet zonder verlies van kwaliteit, van arbeidsplaatsen en van OV-lijnen. Daar gaan de reizigers dagelijks heel veel last van krijgen."

Over Abvakabo FNV
Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector en maakt zich sterk voor behoud van een toegankelijke en kwalitatief hoogwaardige publieke dienstverlening: geen gedwongen ontslagen of bezuinigingen zonder vermindering van taken en wél een marktconforme loonontwikkeling. Zie www.abvakabofnv.nl voor meer informatie over de vakbond.




Razende Robot Reporter