Politie Hollands Midden

Hillegom - Alcoholcontroles

Hillegom, 19-09-2011 o In verband met de najaarsfeesten heeft Politie Hollands Midden in het weekend van 16, 17 en 18 september extra alcoholcontroles gehouden in Hillegom.

In totaal werden 784 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Van hen zijn 17 personen aangehouden omdat zij teveel gedronken hadden. Vijf bestuurders hebben hun rijbewijs in moeten leveren. De hoogste gemeten alcoholwaarde was 1090 ug/l, terwijl 220 ug/l de limiet is. Bij beginnend bestuurders is 90 ug/l de limiet, terwijl de hoogst gemeten uitslag bij beginnend bestuurders 705 ug/l was.

Rijden met alcohol op in het verkeer is gevaarlijk: naar schatting wordt een kwart van de verkeersdoden veroorzaakt door alcoholgebruik. De kans is groter dat een bestuurder met alcohol op een ongeluk veroorzaakt omdat de reactiesnelheid lager is, het zicht minder en iemand minder geconcentreerd is. Hoe meer iemand drinkt, hoe sterker de effecten zijn. Vanwege de gevaren die met alcohol op in het verkeer met zich meebrengt, houdt de politie alcoholcontroles.