Politie Noord-Holland-Noord

berichten van maandag 19 september

Noord-Holland Noord, 19-09-2011 o 15.10 uur

Bedreiging en drugs

Zuid-Scharwoude, zondag 18 september

Op zondagavond omstreeks 22.30 uur hield de politie een 43-jarige vrouw uit Oudkarspel aan in een café aan de Krommebrug in Zuid-Scharwoude, op verdenking van bedreiging en het voorhanden hebben van drugs. De politie kreeg een melding dat de vrouw in een café ruzie had gekregen met een ex-vriendin. De vrouw werd hierop door horecaportiers uit de openbare gelegenheid gezet. Hierbij zou zij ook de beveiligers hebben bedreigd en er een hebben geslagen. De vrouw werd door de politie aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Of er tegen de vrouw proces-verbaal wordt opgemaakt is afhankelijk van de vraag of tegen haar aangifte wordt gedaan.

Bij controle bleek de vrouw wat wiet, 3XTC-pillen en een wikkel speed bij zich te hebben. Deze waren, volgens haar verklaring, voor eigen gebruik.

Inbreker aangehouden

Zuid-Scharwoude, zondag 18 september

Op zondagavond werd een 20-jarige man uit Noord-Scharwoude aangehouden op verdenking van inbraak in een sporthal aan de Sportlaan in Zuid-Scharwoude.

De politie kreeg omstreeks 22.20 uur melding dat een getuige had gezien dat een man een raam vernielde bij de sporthal. De getuige had de man te pakken gekregen en de politie gewaarschuwd. Bij controle bleek niet alleen een raam vernield te zijn. Ook in het pand waren diverse ramen vernield Op het dak van de sporthal waren een beschermkap van een koelmotor en verschillende buizen vernield.

De verdachte bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Man probeert scooter aan te rijden

Alkmaar, zondag 18 september

Op zondagmiddag omstreeks 16.30 uur meldde een 23-jarige man uit Alkmaar dat hij op het Europlein in Alkmaar was aangereden door de bestuurder van een personenauto. De aanrijding zou opzettelijk zijn gebeurd. In verband met deze zaak hield de politie korte tijd later een 32-jarige Alkmaarder aan. Een 21-jarige vrouw uit Alkmaar raakte licht gewond.

De 23-jarige man zat achterop bij zijn vriendin op een bromscooter. Toen zij bij het winkelcentrum de Mare reden, kwam een groene personenauto op hen afgereden. De auto botste tegen de achterzijde van de bromfiets, waarbij de bestuurster en de passagier ten val kwamen. Beide liepen lichte verwondingen op. De 23-jarige man stond op en rende achter de auto aan. De automobilist keerde en reed daarop op de man in. Deze kon nog net op tijd opzij springen.

Beide slachtoffers zijn vervolgens weggereden op hun bromfiets. Onderweg kwam op twee plaatsen de auto weer op hen afgereden.

De politie kon op aanwijzing van de slachtoffers de mogelijke dader even later aanhouden in zijn woning in Alkmaar.

Diefstal auto

Den Helder, zondag 18 september

Op zondagavond, tussen 18.00 en 19.30 uur, werd een personenauto ontvreemd vanaf de Kerkstraat in Den Helder. De auto stond geparkeerd bij een restaurant. Het ging om een rode Lancia met het kenteken PL-SJ-70.

Woninginbraken

Limmen, zondag 18 september

Zondagmiddag werd tussen 14.45 en 17.00 uur ingebroken in een woning aan de Meidoornlaan in Limmen. Uit de woning werden tijdens de afwezigheid van de bewoners sieraden ontvreemd. Vermoedelijk zijn de daders binnengekomen door het slot van de toegangsdeur open te flipperen.

Hoorn, zondag 18 september

Zondagmiddag werd tussen 14.00 en 18.00 uur ingebroken in een woning aan de Kloosterpoort in Hoorn. De daders kwamen het pand binnen door het slot in de voordeur te forceren (Bulgaarse methode). Uit de woning verdwenen een dameshorloge en een laptop.

Obdam, zondag 18 september

Zondagavond omstreeks 22.10 uur kreeg de politie melding dat inbrekers waren overlopen bij een woning aan de Obdammerdijk in Obdam. Bij thuiskomst hadden de bewoners de inbrekers in hun woning aangetroffen. De inbrekers gingen er rennend vandoor. Onderzoek in de omgeving, waarbij een speurhond werd ingezet, leverde geen verdachten op.

De gehele woning bleek doorzocht te zijn. De daders hadden al goederen klaargezet om mee te nemen. De inbrekers waren binnengekomen door een achterraam open te breken.

Snelheidscontroles

Heerhugowaard, zondag 18 september Op zondagmiddag omstreeks 14.45 uur werd op de Zuidtangent in Heerhugowaard een 21-jarige vrouw uit Zutphen in een personenauto geklokt met een snelheid van 111 km per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. De vrouw kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Starnmeer, zondag 18 september Op zondag werd tussen 17.25 en 18.40 uur gecontroleerd op de Provincialeweg in Starnmeer. Van de 710 passanten reden er 30 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 103 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Venhuizen, zondag 18 september Op zondag werd tussen 14.50 en 17.20 uur gecontroleerd op de Provincialeweg in Venhuizen. Van de 1120 passanten reden er 83 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 147 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Stompetoren, zondag 18 september Op zondag werd tussen 19.10 en 21.10 uur gecontroleerd op de Noordervaart in Stompetoren. Van de 783 passanten reden er 42 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 108 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Opmeer, zondag 18 september Op zondag werd tussen 18.50 en 21.00 uur gecontroleerd op de A.C. de Graafweg in Opmeer. Van de 673 passanten reden er 45 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 117 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Motorrijder gewond

Schagen, maandag 19 september

Een 29-jarige motorrijder uit Kreileroord raakte maandagochtend rond 10.50 uur gewond bij een ongeval op de Kanaalweg. Een 37-jarige automobilist uit Amersfoort kwam vanaf de Wadweg en wilde de kruising oversteken in de richting van Niedorp. Hij zag hierbij de motorrijder over het hoofd. Er ontstond een aanrijding, waarbij de motorrijder gewond raakte. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.