Bluecircle


Vanavond in de eerste Scrooged: Vincent

Vanavond in de eerste aflevering van Scrooged: de 19-jarige Vincent, hard op weg naar een carrière als crimineel. Of toch niet?

Vincent woonde een deel van zijn jeugd in pleeggezinnen omdat zijn alleenstaande moeder een alcoholprobleem had. Inmiddels woont hij weer bij zijn moeder en probeert hij de pijn van vroeger te vergeten door dagelijks te blowen. Hij gaat niet meer naar school en sjeest in sneltreinvaart richting een crimineel bestaan. Zijn neef Arjen (29), zelf net uit de gevangenis, wil voorkomen dat Vincent hem achterna gaat en schakelt Scrooged in.

Presentator Manuel Venderbos gaat samen met familie en vrienden de confrontatie aan met Vincent. Door middel van een rondgang langs zijn heden, verleden en toekomst houden ze hem een spiegel voor. Doel: een nieuwe start! Lukt het Manuel om Vincent de weg terug omhoog te laten vinden?

Manuel: "In Scrooged duiken we vol in het leven van iemand die dreigt af te glijden. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Hoe ziet zijn of haar leven eruit en hoe had het eruit kunnen zien als diegene net even andere keuzes had gemaakt. Dat vind ik interessante vragen. Tegelijkertijd merk je dat het heel gewone jonge mensen zijn. Soms met wat pech of verkeerde vrienden. Dat maakt dat het heel dichtbij komt. Het had jou of mij ook kunnen overkomen!"

Scrooged is te zien vanaf maandag 19 september om 21.25 bij de EO op Nederland 3