Gemeente Eindhoven

Gemeente start campagne `Bijverdienen en bijstandsuitkering'

Wie bijverdient en daarbij onterecht een bijstandsuitkering ontvangt, wordt aangepakt door de gemeente Eindhoven. De onterecht verstrekte uitkeringen worden teruggevorderd. Om mensen met een bijstandsuitkering te wijzen op de regels start de gemeente op 19 september de campagne `Bijverdienen en een bijstandsuitkering'.

De gemeente wil dat mensen weten welke gevolgen bijverdienen heeft voor de hoogte van een bijstandsuitkering. "Als mensen zich hier niet of onvoldoende van bewust zijn, kan een terugvordering een onaangename verrassing zijn. Ook willen we dat alleen diegenen die het nodig hebben een beroep doen op een uitkering", aldus wethouder Henk Brink van Economie, Werk en Beroepsonderwijs.

De campagne is onderdeel van de landelijke campagne `Voorkom problemen, weet hoe het zit.nl'. De deelcampagne `Bijverdienen en een bijstandsuitkering' informeert mensen met een bijstandsuitkering over de regels. Ook als iemand met een bijstandsuitkering af en toe een klusje doet, spulletjes verkoopt op de vlooienmarkt of zo nu en dan oppast op kinderen en daar geld voor krijgt, is er sprake van bijverdienen. En dat heeft invloed op de hoogte van de bijstandsuitkering. Soms heeft iemand zelfs helemaal geen recht meer op bijstand.

De campagne `Voorkom problemen. Weet hoe het zit' is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met onder meer gemeenten. Meer informatie is te vinden op de website www.weethoehetzit.nl.
Logo weethoehetzit.nl