FloraHolland


Drukke open dag FloraHolland Naaldwijk

Naaldwijk, 19 september 2011 (persbericht) - Ruim 5000 mensen namen zaterdag 17 september een kijkje achter de schermen bij bloemenveiling FloraHolland Naaldwijk. Omwonenden, oud-medewerkers, kwekers, klanten en medewerkers met hun gezinnen bezochten de veiling tijdens een open dag. In het kader van het honderdjarig jubileum zette FloraHolland Naaldwijk op 17 september haar deuren feestelijk open. Zangeres Karin Bloemen en TV-tuinman Rob Verlinden luisterden de open dag op met hun aanwezigheid. Een landelijke actie van FloraHolland, waarin boeketten worden weggegeven om daarmee geluk te delen, ging in Naaldwijk van start.

Veel te doen voor jong en oud
Bezoekers die wat wilden ervaren van de passie waarmee veel mensen op de veiling aan het werk zijn, konden onder meer hun eigen inkoopvaardigheden op de veilingklok testen door het kopen van een bosje bloemen. Op de 12e verdieping van het Fleurcenter genoten bezoekers van het uitzicht over Greenport Westland, en voelden ze hoe het is om aan te schuiven aan de directietafel. Ruim 500 mensen maakten een boottocht over de Strijp naar exporteur Hamiplant, om te zien hoe een exportbedrijf zijn producten verwerkt.
Veel bewondering was er voor het innovatieve en snelle `stemgestuurde' distributiesysteem. Na een bloemschikworkshop ging een aantal bezoekers trots met een zelfgebonden boeket naar huis. De kinderen vermaakten zich onder meer met springkussens. In de stand van de afdeling Import konden bezoekers meedoen aan een quiz. Daarmee waren prachtige boeketten,samengesteld uit uitsluitend importbloemen, te winnen. TV-tuinman Rob Verlinden kreeg veel belangstelling voor zijn verhalen over bloemen en planten en het werken met fleurige producten. Natuurlijk werden ook de nodige houdbaarheidstips gedeeld.

Moment van geluk delen
In Naaldwijk vond zaterdagmiddag de aftrap plaats van een actie die FloraHolland landelijk houdt. Als onderdeel van de viering van het honderdjarig bestaan deelt FloraHolland in september en oktober momenten van geluk (een mooi boeket bloemen) met mensen die dat verdienen. Bezoekers van de open dag kregen een bloem met een kaartje waarop ze kunnen aangeven met wie ze waarom graag een moment van geluk willen delen. Karin Bloemen deelde de eerste bloem uit aan vestigingsmanager Gijs Kok van FloraHolland Naaldwijk. Kok deelde zijn moment van geluk met Eric Moor van Sion Orchids. "Als veilinglid en voorzitter van een telersvereniging is Eric een actief en vernieuwend ondernemer, die altijd bereid is kennis te delen en samenwerking te stimuleren. Hij verdient zeker een moment van geluk", aldus Gijs Kok. Uit alle inzendingen selecteert FloraHolland de honderd mooiste, ontroerendste of origineelste. Die worden beloond met een prachtig boeket.
Op www.floraholland.com of op www.floraholland100jaar.nl is meer informatie te vinden over de open dagen van de andere FloraHolland-bloemenveilingen (in Aalsmeer, Bleiswijk, Eelde en Rijnsburg).

Bij de foto:
De eerste bloem gaf Karin Bloemen aan Gijs Kok van FloraHolland. Die deelde zijn geluksmoment met Eric Moor van Sion Orchids