Gemeente Hardenberg


Opening Brede School activiteiten Heemse

16 september 2011

Maandag 19 september is de opening van de Brede School activiteiten op het Meersportenplein in Heemse. Om 15.15 uur wordt er door middel van een Streetdance Event een start gemaakt aan de nieuwe activiteiten in Heemse. Bij slecht weer vindt de start in de nabijgelegen gymzaal plaats.

Door vertegenwoordigers van de betrokken partijen zijn er dit jaar diverse activiteiten opgezet in Heemse. Er is keuze uit onder andere muzikale, sportieve, natuureducatieve en creatieve activiteiten.

Leerlingen van de basisscholen in Heemse krijgen de kans om op een laagdrempelige manier nieuwe activiteiten te proberen. Om de start van dit nieuwe initiatief kracht bij te zetten is er voor de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van Heemse een Streetdance Event georganiseerd.

De activiteiten van de Brede School zijn een gezamenlijk initiatief van de gemeente Hardenberg van de drie basisscholen van Heemse; C.B.S. De Vlinder, O.J.S. Het Palet en G.B.S. Ds. G. Doekesschool.

Brede School; is meer dan een school
Een Brede School is een samenwerkingsverband tussen voorzieningen en vrijetijdsbesteding in een wijk of dorp. Deze samenwerking richt zich op kinderen en hun ouders. Gezamenlijk worden er activiteiten aangeboden. Zo ontstaat er in die wijk een samenhangend pakket van onderwijs, zorg, welzijn, voor- en naschoolse opvang en activiteiten op het gebied van sport en cultuur.