Duurzame mobiliteit voor Bergler ICT & Finance


Eerste elektrisch aangedreven auto voor Bergler ICT & Finance

Breda, 20110919 -- De Bredase onderneming Bergler ICT & Finance heeft maandag 19 september de eerste honderd procent elektrisch aangedreven auto in gebruik genomen. Wethouder Wilbert Willems van mobiliteit, duurzaamheid en cultuur was ter plaatse om Algemeen Directeur Rob Wessels de sleutel van de Nissan Leaf te overhandigen. De wethouder stelt het zeer op prijs dat een particuliere onderneming als Bergler dit initiatief neemt en daarmee het beleid van de gemeente ondersteunt.

Bergler ICT is sinds 2008 ISO14001-gecertificeerd. “Daarmee conformeren wij ons aan een streng milieumanagementsysteem”, aldus Rob Wessels. “Het belangrijkste uitgangspunt daarvan is dat alle voorkomende werkzaamheden het milieu zo min mogelijk belasten. Zonder inzet van een elektrische auto is de CO2 uitstoot per medewerker per jaar al met twintig procent gedaald.” Bergler heeft in het verleden de schadelijke emissie van het wagenpark vrijwillig  gecompenseerd door de deelname aan klimaatprojecten van de Climate Neutral Group. “Dit betreft duurzame projecten rond windenergie die in lijn liggen met de door het WNF ondersteunde ‘Gold Standard’.

Ondertussen blijft de auto zwaar milieubelastend. Daar kunnen we dus nog een grote slag slaan als het om duurzaam ondernemen gaat. Met de aanschaf van de eerste elektrisch aangedreven auto krijgen onze medewerkers bij toerbeurt de gelegenheid om te wennen aan het rijden in een elektrische auto zonder schadelijke uitstoot. Want dat is de realiteit: geen CO2 uitstoot, geen fijnstof, geen stank en zelfs geen geluid. Ik denk dat dit meehelpt aan een stukje bewustwording.”

Om zeker te zijn dat de accu’s geladen zijn, plaatst Bergler samen met haar leasemaatschappij twee oplaadpunten. Eén daarvan staat bij het hoofdkantoor van Bergler.

Wethouder Willems meent dat de stap van Bergler goed is voor de Bredase luchtkwaliteit en het milieu. “In het Bredase beleid staan de drie P’s van People, Planet en Profit voorop. Wij nemen maatregelen die goed zijn voor onze mensen, onze planeet én onze portemonnee.” De wethouder heeft nog wel een kleine kanttekening naar Rob Wessels: “Je moet de elektrische auto natuurlijk wel met groene stroom opladen.” En dat doet Bergler dan ook!

De gemeente onderzoekt met de Stichting E-Laad mogelijkheden voor het plaatsen van oplaadpunten op druk bezochte plaatsen in de beste winkelstad van Nederland. “Het liefst gekoppeld aan duurzame energieopwekking door middel van biomassacentrale of wind- en zonne-energie. Het initiatief van Bergler past daar prima bij. Ik hoop dat meer bedrijven dit voorbeeld volgen en elektrische auto’s gaan inzetten in en rond Breda.”

Bergler ICT