Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM NIEUW ZEELANDS POPULAIRSTE BAND FAT FREDDYS DROP GEEFT TWEE CLUBSHOWS IN DE MELKWEG

Fat Freddy's Drop komt opnieuw naar Nederland om op 19 en 20 september twee clubshows te geven in de Melkweg. Na festivals zoals Pukkelpop, Lowlands en vanavond The Hague Jazz is het in september tijd voor twee eigen clubshows. Zowel nationaal als internationaal geniet Fat Freddy's Drop succes. Dit is te danken aan de typische crossover sound waar de zevenkoppige band uit Nieuw Zeeland bekend om staat. De kaartverkoop voor beide shows is vandaag van start gegaan.

Vanaf 1999 begonnen de leden van Fat Freddy's Drop samen live te spelen in lokale clubs en op festivals. DJ/producer Chris Faiumu alias Fitchie bracht de groep bij elkaar en samen wisten ze een mooie muzikale combinatie te maken van jazz, funk, soul, ska, reggae en elektronica. De zevenkoppige band tourde al snel de wereld rond en bracht in 2001 een live album uit; `Live At The Matterhorn'.

Het eerste studioalbum liet nog een aantal jaar op zich wachten, maar in 2005 werd `Based On A True Story' uitgebracht. Dit album groeide uit tot een megaseller (zeven awards, acht keer platina in Nieuw Zeeland) en liet het succes van de groep alleen maar meer groeien. Het is niet voor niets dat er onder de vier uitgebrachte albums twee live albums zijn. Live is Fat Freddy's Drop op z'n best. Met de typische crossover sound weet de band een show neer te zetten die bijzonder is om naar te kijken, maar bovenal een genot is voor de oren.

Fat Freddy's Drop maandag 19 september & dinsdag 20 september Melkweg ­ Amsterdam Aanvang: 20:00uur / entree: 30,00 + lidm. (ex. servicekosten) Kaartverkoop start vrijdag 17 juni via www.ticketservice.nl, www.melkweg.nl en de bekende voorverkoopadressen.