Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Vakcentrale

Dinsdag 6 september 2011, Utrecht

------

CNV: Dag vóór Prinsjesdag manifestatie van maatschappelijke organisaties

Op de dag voor Prinsjesdag, op maandag 19 september, houden CNV, FNV, MHP de CG-Raad en de Raad van Kerken, een manifestatie in Den Haag. Het CNV doet dit onder het motto 'We zijn een Samenleving!' . Inzet is de gevolgen van het kabinetsbeleid beperken voor mensen die het al zwaar genoeg hebben.

Het CNV vraagt daarom het kabinet: de sterkste schouders de zwaarste lasten te laten dragen: verdeel de lasten, niet de samenleving!

De huidige bezuinigingsmaatregelen van het kabinet treffen vooral de lagere en middeninkomens hard.

Jaap Smit, voorzitter CNV Vakcentrale: 'De bezuinigingen treffen bijna elk gezin, maar vooral de zwakkeren in onze samenleving. Ouderen, mensen met een uitkering of in de sociale werkvoorziening en chronisch zieken met een persoonsgebonden budget worden onevenredig hard getroffen.'

In grote lijnen is het programma als volgt:


- Ochtend: CNV-bijeenkomst in Den Haag


- Middag: deelnemers trekken naar een centrale locatie voor een gezamenlijke bijeenkomst met sprekers en de echte troonrede.

Deelnemende organisaties zijn FNV, CNV, MHP, de CG-Raad (Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland), Raad van Kerken en Humanitas.

Op vrijdag 9 september om 12.00 uur is er een persbriefing in Nieuwspoort met nadere informatie over de manifestatie op 19 september, waarvoor u van harte bent uitgenodigd.