Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 14 september 2011

Paternosterstraat gedurende vijf weken afgesloten

Vanaf maandag 19 september wordt de Paternosterstraat, tussen de Kanaalkade en de hoek Paardenmarkt, gedurende vijf weken afgesloten wegens wegwerkzaamheden. In deze periode vinden werkzaamheden plaats aan het riool en wordt er gewerkt aan de definitieve bestrating en het straatmeubilair. Als alles volgens planning verloopt is de Paternosterstraat op 21 oktober om 17.00 uur weer toegankelijk.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen vervangen van de riolering en het aanbrengen van nieuwe bestrating en straatmeubilair voor het project Paardenmarkt. Daarnaast vindt er wanneer er wordt gegraven nabij het voormalige garagebedrijf/benzinepomp grondverbetering plaats. Hierbij zullen de standaard veiligheidsmaatregelen rondom grondverbetering worden getroffen. Zo zal de bouwlocatie dan volledig afgesloten zijn met bouwhekken.

Parkeren via omleidingsroute

Voor autoverkeer naar parkeergarage de Vest geldt een omleidingsroute die staat aangegeven op gele borden. Deze route loopt vanaf de Kanaalkade, via de Gedempte Nieuwesloot, Koningsweg en Paardenmarkt. Autoverkeer dat de garage verlaat, komt via de Paardenmarkt en de Minderbroederstraat weer op de Kanaalkade. Voetgangers en (brom)fietsers worden zoveel mogelijk direct langs het werk geleid. De panden aan de Paternosterstraat worden voor voetgangers bereikbaar gehouden.

Herinrichting Paardenmarkt

Naast de bovenstaande werkzaamheden wordt er verder gewerkt aan de herinrichting van de Paardenmarkt. Het gaat dan om werkzaamheden als het definitief bestraten en het inrichten van het plein. Zo zullen er bijvoorbeeld fietsenrekken en bankjes worden geplaatst. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats zodat de binnenstad bereikbaar blijft.

Werk in uitvoering

De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje 'Werk in uitvoering'.




Gemeente Alkmaar