Ingezonden persbericht


Persbericht: Dendron College heeft fijnste leerlingen

In ruim twee weken hebben alle leerlingen van het Dendron College samen ­ schrik niet ­ meer dan 9000 Muiswerk taal- en rekenoefeningen afgerond. Zij zijn daarmee aan het begin van het schooljaar gelijk een van de grootste gebruikers en vallen op door het vele thuiswerken. Hun geheim? "Wij hebben gewoon de fijnste leerlingen."

Optimale benutting
Het Dendron College in Horst screent bijna alle leerlingen met de screeningssuites van Muiswerk en zet iedereen daarna aan het werk met de online oefenprogramma's. Het Dendron College is niet de enige school die hard bezig is met het wegwerken van achterstanden op taal- en rekengebied en veel scholen gebruiken ook Muiswerk Online, maar het Dendron valt in de statistieken enorm op omdat een aanzienlijk deel van het oefenen thuis gebeurt. Meer dan 25% van al het oefenwerk gebeurt in de avonduren en in het weekend. Zo benut het Dendron de voordelen van het online werken maximaal.

Fijnste leerlingen
Waarom lukt dit bij veel andere scholen niet of amper en bij het Dendron wel? Naar hun geheim gevraagd gaf Dorien Stals, docent-ontwikkelaar, hierop het volgende antwoord: "Wat ons geheim betreft: wij hebben echt de fijnste leerlingen die een school zich kan wensen. Wij doen dan ook ons best hen zo te houden."

--------------------------Einde persbericht--------------------------------------