Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ALLEEN DE HOND LEEFT IN HET HIER EN NU
Essay over de toekomst

'Leef nu! Maak je geen zorgen over de toekomst', roepen tal van spirituele leiders en zelfhulpboeken. Tegelijkertijd roepen onheilsprofeten dat de ondergang nabij is. En grijpt een economische crisis wereldwijd om zich heen.

Koen Holtzapffel laat in dit essay zien hoe we de toekomst een plek kunnen geven in ons leven- realistisch en bevlogen.

'Voor allen die niet onvoorbereid aan het jaar 2012 willen beginnen, komt dit essay precies op tijd. Het is een must voor een ieder die meer wil weten over apocalyptische toekomstverwachtingen, de functie van (onheils)profeten, het hiernamaals en het verschil tussen visioenen en utopieën.' Manuela Kalsky (projectleider Nieuw WIJ, directeur Dominaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving, speelster in het theologisch elftal van Trouw)

'Erudiet, evenwichtig, belezen. En dat alles zonder overbodig vertoon van geleerdheid, zonder jargon of andere drempels.' Peter Nissen (hoogleraar cultuurgeschiedenis van de religiositeit aan de Radboud Universiteit Nijmegen)

Alleen de hond leeft in het hier en nu
Essay over de toekomst
96 pagina's
ISBN 978 90 211 4313 2
12,50
Verschijnt op 1 oktober 2011

Koen Holtzapffel is remonstrants predikant in Rotterdam. Hij deed onderzoek naar de toekomstverwachting bij twintigste-eeuwse theologen (onder andere in zijn proefschrift 'Een vrijzinnige kijk op de laatste dingen', 2009).




Ingezonden persbericht