Ingezonden persbericht


Polycom lanceert softwarestrategie voor snellere acceptatie HD-videosamenwerking via open standaarden

Amsterdam, 19 september 2011 - Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM) lanceert een nieuwe softwarestrategie om veilige HD-videosamenwerking te combineren met een brede reeks van zakelijke, video-, mobiele en social networking-applicaties. Het bedrijf maakt die combinatie mogelijk door het creëren van een op standaarden gebaseerde infrastructuur die lokaal, gehost of via een video-cloud van een serviceprovider beschikbaar is. Polycom verwacht met deze strategie de Unified Communications-markt (UC) te herdefiniëren en de acceptatie van Polycom-software te versnellen. Het bedrijf positioneert zich hiermee als eerste keus van klanten en partners die zoeken naar open UC- en HD-videosamenwerkingsoplossingen die naadloos samenwerken met elke applicatie en elk protocol, call control-systeem of eindpunt. De softwarestrategie is een kernonderdeel van de groeistrategie van Polycom. De ondernemin g wil de omzet verdubbelen van ongeveer 1,5 miljard dollar nu naar drie miljard dollar in de komende jaren.

De softwarestrategie van Polycom omvat vier initiatieven.
- Het bieden van het meest complete en uitwisselbare softwareplatform voor universele HD-videosamenwerking, het RealPresence Platform.
- Het uitbreiden van het partnerecosysteem en HD-videosamenwerking combineren met mobiele omgevingen en sociale netwerken.
- Het creëren van het eerste open HD Video Cloud-platform met serviceproviders met behulp van het eerder dit jaar gestarte Open Visual Communications Consortium(TM) (OVCC(TM)).
- Het blijven bieden van software-innovaties die zorgen voor uitzonderlijke gebruikerservaringen en de manier van werken en samenwerken transformeren.

Een fundamenteel onderdeel van de strategie van Polycom is het omarmen van open standaarden, waardoor interoperabiliteit tussen alle elementen van een communicatieomgeving gegarandeerd is. Dat geldt voor oplossingen, leveranciers, netwerken en verbindingsprotocollen. Hierdoor heeft een klant de keus uit de best mogelijke oplossingen op gebieden als instant messaging, presence, call control, webconferencing, videosamenwerking, mobiele toepassingen en social video van verschillende leveranciers.

"Polycom staat bekend om zijn innovatieve oplossingen die al bijna twintig jaar lang de basis zijn voor bedrijfscommunicatie. Onze software zorgt voor een bijzondere gebruikerservaring", zegt Andy Miller, President en CEO van Polycom. "Door Unified Communications echt 'unified' te maken, biedt Polycom klanten hoogwaardige UC-oplossingen die de manier van werken, communiceren en samenwerken drastisch veranderen."

Nieuwe API's
Polycom biedt al Application Programming Interfaces (API's) voor veel van zijn apparatuur. Het bedrijf breidt de API's uit naar het Polycom RealPresence Platform zodat ontwikkelaars, partners en serviceproviders bedrijfsapplicaties, factureringssystemen, scheduling, beheer, monitoring en andere functies kunnen integreren met het platform. Met de API's is verdergaande integratie met de eigen omgevingen mogelijk. Serviceproviders zijn daarnaast in staat om hun oplossingen te differentiëren door maatwerk op basis van Polycom te bieden. Het Polycom Developer Program omvat de volledige API-documentatie, voorbeeldcode, toegang tot test- en demosystemen en ondersteuning van ontwikkelaars. De eerste veldtesten voor het Polycom Developer Program staan voor het eind van 2011 gepland. Het programma is naar verwachting in de eerste helft van 2012 beschikbaar.

Polycom blijft investeren in de levering van de meest levensechte face-to-face samenwerkingservaringen door nieuwe innovaties te introduceren, die de UC-interoperabiliteit uitbreiden en HD-video bieden voor nieuwe apparaten en platforms. Hiermee komt het bedrijf tegemoet aan de behoeften van honderden miljoenen kenniswerkers in verschillende sectoren.

Over Polycom
Polycom is wereldwijd marktleider in op standaarden gebaseerde Unified Communicatons-oplossingen (UC) voor telepresence, video en spraak, ondersteund door het Polycom RealPresence Platform. Het RealPresence Platform werkt samen met een brede reeks van bedrijfs-, mobiele en sociale applicaties en apparaten. Meer dan vierhonderdduizend organisaties vertrouwen op Polycom voor samenwerking en face-to-face meetings vanaf elke locatie: voor productieve en effectieve interactie met collega's, partners, klanten en prospects. Polycom biedt samen met een breed partnerecosysteem klanten de beste TCO, schaalbaarheid en beveiliging - op locatie, gehost of in de cloud. Ga voor meer informatie naar www.polycom.co.uk of neem contact op met Polycom via Twitter, Facebook en LinkedIn.