Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Wolter Kroes presenteert nieuwe album onderwater
SNEEK, 19 september 2011 - Wolter Kroes heeft al jaren een grote passie voor de duiksport en dolfijnen. "Tijdens het duiken is het mij een paar keer overkomen dat ik dolfijnen tegen kwam en dat gevoel is onbeschrijflijk. Een droom van mij komt uit als ik mijn nieuwe album onder water in het bijzijn van dolfijnen mag presenteren". RADIONL laat die droom aanstaande donderdag uitkomen in de Dolfijnendelta van het Dolfinarium in Harderwijk.

De passie voor het duiken deelt Wolter overigens met zijn vader, die duikinstructeur is. Bij hem haalde hij dan ook de benodigde papieren, en niet zomaar. "Een vader wil immers dat zijn kind niets overkomt en dat heeft de toch al strenge opleiding voor mij extra zwaar gemaakt", glimlacht Wolter. Samen met zijn vader heeft hij al heel wat uren in binnen- en buitenland onder de waterspiegel doorgebracht.

Aan het nieuwe album 'Tussen jou en mij' van Wolter Kroes is drie jaar gewerkt. "Het was een intensieve zoektocht naar mooie nummers die heel dicht bij me liggen", legt de zanger uit. De huidige hit single 'Breken van de lijn', is een duet met Voice of Holland-zangeres Pearl Jozefzoon. Het idee voor het duet ontstond spontaan in de studio, waar beide artiesten hun eigen album aan het opnemen waren.

RADIONL staat donderdag in het teken van de nieuwe cd en doet live-verslag vanuit het Dolfinarium. Bovendien ontmoeten enkele prijswinnaars van de zender hun idool tijdens de spectaculaire onderwaterpresentatie van het nieuwe album.

RADIONL is een regionaal commercieel radiostation dat 24 uur per dag, 7 dagen per week, gezelligheid op de radio brengt. Dagelijkse gepresenteerde programma's als Morgenstond, Koffietijd, Op Volle Kracht, BELNL en de RADIONL & TV Oranje Top 30 worden gevuld met lekkere Hollandse meezingers van echte RADIONL-sterren als Jannes, Marianne Weber, Django Wagner, Frans Duijts, Sieneke en Helemaal Hollands met de hits van toen en nu. Het programma Morgenstond won twee jaar geleden de Radio Ring 2009, de publieksprijs voor het beste radioprogramma van Nederland.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht