Gemeente Dinkelland


NIEUWE BRANDWEERKAZERNE OOTMARSUM OFFICIEEL IN GEBRUIK GENOMEN

Op vrijdag 16 september is de nieuwe brandweerkazerne aan de Laagsetraat in Ootmarsum officieel in gebruik genomen. De leden van het korps Ootmarsum kwamen samen met de harmonie, die ook een plek heeft in het nieuwe gebouw, aan bij de nieuwe kazerne. Met het doorknippen van de brandslang die voor de ingang was gespannen, opende burgemeester Roel Cazemier de kazerne officieel.

Een nieuwe kazerne was een lang gekoesterde wens en ook noodzakelijk. De nieuwe plek is perfect gezien de gunstige ligging en bereikbaarheid. Het prachtige gebouw is een absolute aanwinst!

Op zaterdag 17 september kon iedereen een kijkje komen nemen in de nieuwe brandweerkazerne. Het was een drukbezochte open dag die werd afgesloten met een rondrit van oude brandweervoertuigen.

Achtergrond

In 2008 werd de gemeente Dinkelland eigenaar van de voormalige weverij van de Twentse Damast. Drie jaar later is de historische fabriekshal met de karakteristieke gewelven weer in ere hersteld en heeft het een nieuwe bestemming gekregen. Niet alleen de brandweer, maar ook de harmonie Caecillia en andere voormalig gebruikers van de Radboudzalen zoals de muziekschool, kleinkoor en de EHBO zullen van het gebouw gebruik maken. Verder is er een kleine uitvoeringsruimte gerealiseerd en heeft ook de Welkoop extra opslagruimte in het complex.

Door zijn status van historisch industrieel erfgoed is zoveel mogelijk van het bijzondere gebouw behouden gebleven zoals de karakteristieke tonschaalgewelven en schaaldaken. Door de kantine aan de voorkant (Laagsestraat) weg te halen is de oude fabriekshal weer zichtbaar geworden. Het glas in de gevel geeft het complex een transparantie waardoor het binnenwerk goed zichtbaar wordt.

De realisatie van de bouw lag in de handen van Plegt Bouw. Het ontwerp van het nieuwe gebouw is van Henk de Velde Architecten uit Kampen.

Aanmelden als vrijwilliger?

De brandweer is op zoek naar vrijwilligers voor de post Ootmarsum. Heb je interesse? Meld je dan bij het secretariaat van de brandweer Noordoost Twente




Gemeente Dinkelland