Ingezonden persbericht


Persbericht

Grote verschillen in prijs en dekkingen bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen Allianz scoren goed

Uit het veertiende MoneyView Special Item, waarin de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV's) prijscentraal staan, blijkt dat de prijs- en dekkingsverschillen tussen AOV's voor (zelfstandige) ondernemers enorm zijn. De premie van de duurste verzekering is gemiddeld 53% hoger dan de goedkoopste. Dit grote verschil onderstreept dat ondernemers nog steeds veel geld kunnen besparen als zij de besparen verzekeringspremies goed met elkaar vergelijken. Twee AOV's van Allianz Inkomensverzekeringen blijken het best te scoren op prijs. Daarnaast scoort een andere AOV van deze maatschappij het hoogst op de flexibiliteit ten aanzien van voorwaarden en mogelijkheden. Ook twee AOV's van Generali en één van Avéro Achmea komen in aanmerking voor de hoogste ProductRating op flexibiliteit.

Onderzoeker Michel Behrens van MoneyView waarschuwt echter dat ondernemers zich niet moeten laten misleiden door de prijs. Volgens hem bieden goedkope AOV's in de regel ook minder dekking. Behrens: ,,Men zou eerst moeten kijken aan welke eisen en wensen zo'n verzekering moet voldoen. Die hebben allemaal invloed op de hoogte van de verzekeringspremie. Pas als die bekend zijn, krijg je een overzicht van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen met een vergelijkbare dekking en kun je een keuze maken op basis van prijs."

MoneyView ProductRating
Zoals in elk Special Item deed MoneyView weer een vergelijkend onderzoek naar de op de markt aanwezige producten. De producten werden zowel op basis van de prijsstelling als op de flexibiliteit ten aanzien van voorwaarden en mogelijkheden tegen het licht gehouden om zo te komen tot de MoneyView ProductRating.

`Prijs' 5-sterren producten `Prijs' · Allianz Inkomensverzekeringen - AOV Absoluut · Allianz Inkomensverzekeringen - AOV Essentie

5-sterren producten `Flexibiliteit' · Allianz Inkomensverzekeringen ­ Allianz AOV · Avéro Achmea ­ Inkomen Continu Compleet · Generali - AOV Exact · Generali - AOV Extra

Ten behoeve van de ProductRating Flexibiliteit zijn 43 producten onderzocht op voorwaarden en mogelijkheden. Hiertoe zijn 101 criteria uit de MoneyView ProductManager geselecteerd. Ten behoeve van de ProductRating Prijs is de set beperkt tot de 17 producten die bij arbeidsongeschiktheid een uitkering geven tot aan de gekozen eindleeftijd, ongeacht de oorzaak van arbeidsongeschiktheid. De zogenaamde budgetproducten, met bijvoorbeeld een beperkte uitkeringsduur of een beperkte dekking, zijn buiten beschouwing gelaten, omdat deze op premieniveau niet vergelijkbaar zijn met de meest uitgebreide AOV's. De prijsanalyse is gedaan op basis van 17.280 door MoneyView opgestelde klantprofielen, waarbij de premies zijn berekend volgens standaard acceptatie en tarieven, inclusief aanvangs- en andere commerciële kortingen. De gehanteerde klantprofielen variëren in aanvangs- en eindleeftijden, uitkeringsdrempels, arbeidsongeschiktheidscriteria en beroepsklassen. De profielen zijn doorgerekend voor gelijkblijvende en geïndexeerde tarieven, waarbij gekozen is voor een index van 3%. Dit indexcijfer wordt door het merendeel van de maatschappijen aangeboden.

Over MoneyView en het Special Item
MoneyView is het onafhankelijke onderzoeks- en benchmarkinstituut voor financiële dienstverleners. MoneyView volgt op dagelijkse basis de productontwikkelingen op het gebied van levensverzekeringen, pensioenen, hypotheken, schadeverzekeringen, inkomensverzekeringen, beleggingsproducten en bancaire producten. Met producten als de ProductManager, Advisa Online en AeQuote Online biedt MoneyView productvergelijkings- en benchmarkoplossingen voor banken, verzekeraars en adviseurs. In het gratis MoneyView Special Item worden op maximaal 4 A-tjes de belangrijkste markten productontwikkelingen op een rij gezet en wordt de MoneyView ProductRating toegekend. Met het Special Item biedt MoneyView aanbieders en adviseurs een beknopt en overzichtelijk marktoverzicht en productvergelijking in één. Het MoneyView Special Item is gratis te verkrijgen voor iedereen die zich aanmeldt op www.specialitem.nl.