Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 19 september 2011

Behandeling zienswijzen aanbiedplaatsen rolemmers

Naar aanleiding van de concept aanwijsbesluiten zijn er ruim 600 zienswijzen van bewoners ontvangen met betrekking tot de locaties van aanbiedplaatsen voor zijbelading. Op dit moment is de gemeente druk bezig met het behandelen van deze zienswijzen.

Elke indiener van een zienswijze (bezwaar) heeft inmiddels een ontvangstbevestiging gekregen. De gemeente is nu bezig om per inzamelwijk de locaties van de aanbiedplaatsen te toetsen aan de vastgestelde locatiecriteria, waarbij rekening wordt gehouden met de ingebrachte zienswijzen. Om de kans op fouten te verkleinen en om tot een zorgvuldige afweging te komen is tijdens het proces besloten om meerdere controles in de werkwijze op te nemen. Dit heeft tot gevolg dat er een langere doorlooptijd noodzakelijk is dan vooraf gepland.

In gebruik name aanbiedplaatsen

De nieuwe aanbiedplaatsen zullen pas nadat alle betrokken bewoners geïnformeerd zijn over het definitieve besluit (inclusief de behandeling van zienswijzen) in gebruik worden genomen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met een beroepsmogelijkheid bij de Raad van State, mocht dit het geval zijn.

Het uiteindelijk in gebruik nemen van de aanbiedplaatsen zal wijk voor wijk plaatsvinden. Bewoners worden hiervan per brief op de hoogte gebracht, met daarbij een instructie hoe de rolemmers aangeboden moeten worden.

Op de speciale pagina www.alkmaar.nl/aanbiedplaatsen is meer informatie te vinden over de werkwijze van de bezwaren op de aanbiedplaatsen.




Gemeente Alkmaar