Nieuwsuur


19-09-2011
Beslissend pensioenberaad FNV
De federatieraad van de FNV buigt zich vanavond over het pensioenakkoord dat vakbeweging, werkgevers en kabinet in juni sloten. Als vandaag de vakcentrale instemt, is de laatste horde van het akkoord genomen. In Nieuwsuur vanavond het laatste nieuws.

Rumoer om COA
De bedrijfscultuur bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers is compleet verziekt en er wordt onnodig veel gemeenschapsgeld uitgegeven. Bestuursvoorzitter Nurten Albayrak wordt een despoot en zonnekoningin genoemd. Minister Gerd Leers reageert in de studio.

Leiden de plannen van Leers tot minder migranten?
Minister Leers presenteerde vrijdag een aantal plannen die het asielbeleid fors moet aanscherpen. In het gedoogakkoord staat dat het aantal migranten en asielzoekers tijdens deze kabinetsperiode 'zeer substantieel' zal dalen. Zal dat lukken met de aangekondigde maatregelen? Minister Gerd Leers reageert in de studio.

Wat bezielde de Feyenoord-aanhangers?
Wie zijn de Feyenoord-aanhangers die zaterdag probeerden het Maasgebouw binnen te komen? En wat bezielde ze? En hoe kan het dat de politie deze rel niet aan heeft zien komen?

Nieuwsuur spreekt daarover met Gerrit van de Kamp, voorzitter van de Politievakbond ACP, en met Ernst Pols, persofficier van Justie Rotterdam.

Presentatie: Mariëlle Tweebeeke, Jeroen Overbeek en Toine van Peperstraten

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Lees meer op http://www.nieuwsuur.nl

Gemeenten luiden noodklok over bijstand
Topfotograaf Henket leeft The American Dream
OP TV

Nieuwsuur
Nederland 2
Ma t/m vr: 22.00-22.52
Zaterdag: 22.00-22.30
Herhaling na middernacht