Politie Zeeland


---

Aanvulling 3 bericht 1543-2011 Schietincident Vlissingen


Tweede verdachte aangehouden
Politie Zeeland heeft omstreeks 16.00 uur een 22-jarige man uit Middelburg aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij bij het schietincident in Vlissingen betrokken is geweest. Wat precies zijn rol is geweest, wordt onderzocht. Vanavond wordt de verdachte voor de eerste keer gehoord.

Toestand slachtoffer
De toestand van het slachtoffer is ongewijzigd en dus nog steeds zeer kritiek.

Signalement verdachte
De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over de mogelijke vluchtroute van de verdachte. In het water van de Schuitvaartgracht zijn voorwerpen aangetroffen die mogelijk te maken hebben met het schietincident. Het is denkbaar dat de verdachte zondag jl. omstreeks 17.00 uur van het eind van de Badhuisstraat (Leeuwentrap) naar de Schuitvaartgracht is gelopen. Het signalement van de mogelijke verdachte is een getinte man met een lengte van 180-185 cm. Het zou kunnen dat de verdachte nog meer heeft weggegooid.
Getuigen die meer over de verdachte kunnen vertellen worden verzocht contact met de politie op te nemen. Zij kunnen bellen naar het telefoonnummer van de politie 0900-8844.
Getuigen die anoniem informatie aan Politie Zeeland willen geven, kunnen contact opnemen met de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Zeeland onder nummer 06-18176703. Bij de CIE is uw anonimiteit absoluut gewaarborgd.

Politieonderzoek
Zo'n 20 politiemensen werken aan het onderzoek naar het schietincident. Vandaag zijn nog vele getuigen gehoord. Ook is de eerste verdachte over zijn betrokkenheid gehoord.

---- --