Politie Zeeland


---

1553-2011 Te hard, rijbewijs ingevorderd
Maandagmiddag rond 17.00 uur is, aan de N253 in Oostburg, het rijbewijs van een 20-jarige automobilist uit de gemeente Sluis.
De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 135 km/u waar 60 km/u is toegestaan.

1554-2011 Aanrijding trekker oplegger - locomotief
Maandagochtend rond 10.45 uur vond er op de Lange Blikstraat in Sluiskil een aanrijding plaats tussen een trekker met oplegger en locomotief.
De 41-jarige bestuurder van de trekker met oplegger, geladen met rioleringsbuizen, uit Made reed de onbewaakte overgang op (onbekend uit welke richting). Toen hij de locomotief, bestuurd door een 53-jarige man uit de gemeente Borsele, zag remde hij maar gaf vervolgens toch weer gas. De trekker met oplegger was echter niet snel genoeg van het spoor af (de oplegger stond nog met de achterzijde op het spoor) waardoor een aanrijding ontstond. Er was alleen blikschade.

1555-2011 Diefstal tractors, Biervliet
Zondagavond zijn bij een bedrijf aan de Hoofdplaatseweg in Biervliet drie tractors weggenomen.
Een van de tractoren is enkele honderden meters verder in een sloot teruggevonden. De andere twee tractoren zijn van het merk John Deere en zijn groen van kleur. De weggenomen tractoren hebben een totale waarde van enkele honderdduizenden euro's.
Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld.

---

Bijgevoegd een foto van de tractor die in de sloot is teruggevonden.

1556-2011 Diefstal uit bedrijfspand Zierikzee
Tussen vrijdagmiddag 16.30 uur en maandagochtend 07.30 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Deltastraat in Zierikzee.
Uit het pand zijn metalen kratten met daarin kabelperen met een totale waarde van tienduizenden euro's weggenomen.
De toegang tot het pand is geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend.


---

Wegens personeelsactiviteiten is het persloket dinsdag 20 september de gehele dag gesloten. Voor zeer dringende zaken is de piketvoorlichter te bereiken op 0118-432145.


---- --
---

File: Tractor.JPG



---

1551-2011 Aanhoudingen in Vlissingen
Na een melding van diverse vernielingen die zondag aangericht zijn in een woning in Bossenburg (Vlissingen) en aan een auto in de M.A. vd Puttestraat in Oost-Souburg gingen diverse politieagenten van Politie Zeeland rond 14.30 uur naar de plaats van het delict.
Onderweg naar de woning in Bossenburg troffen agenten een personenauto al rijdend aan op de Zuidbeekseweg in Vlissingen. Door getuigen was gemeld dat de 5 inzittenden van deze auto mogelijk betrokken waren bij de vernielingen. De auto is staande gehouden door de agenten en zij troffen in de auto gestolen goederen aan, die uit de woning in Bossenburg waren weggenomen. Het gaat om een televisie, een laptop en een dvd-speler. Alle inzittenden zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Zij zijn tussen de 21 en 27 jaar oud en afkomstig uit Vlaardingen, Dordrecht en Rotterdam. Van één van de verdachten is nog geen woonplaats bekend. Later werd ook nog een 26-jarige vrouw uit Vlissingen aangehouden. Zij zou ook met de zaak te maken hebben. De vermoedelijke oorzaak ligt in de relationele sfeer.

1552-2011 Inbraak in woning in Vlissingen
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning in Bossenburg in Vlissingen.
De voordeurruit werd vernield en uit de woning werden een televisie, een playstation, een portemonnee met persoonlijke papieren en meer dan duizend euro gestolen.


---- --