KRO

Arjen haalt Italiaanse temperamentvolle Orsola naar Nederland in KRO's Liefs Uit..., afl. 2

Uitzenddatum: 20/09/2011

Over de komst van verre liefdes naar Nederland

In aflevering 2 van KRO's Liefs Uit... ( 20 september, 20.30 uur, Nederland 1) wordt duidelijk dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is voor de buitenlandse liefdes van Marlies en Sam. Eenmaal in Nederland is het voor Musa en Chinchu behoorlijk wennen. Naast de belevenissen van deze twee stellen, introduceert Liefs Uit... in deze tweede aflevering de Friese Arjen (30) die zijn hart verloren heeft aan de Italiaanse modeontwerpster Orsola (33). Yvon Jaspers volgt de bijzondere liefdesverhalen van deze stellen, die er alles voor over hebben om samen een toekomst in Nederland op te bouwen. Ze laat zien hoe de buitenlanders in Nederland door hun nieuwe omgeving worden ontvangen én hoe het voor hen is om hier hun draai te vinden.

De Gambiaanse Musa geniet met volle teugen van het Hollandse leven en heeft het enorm naar zijn zin in de Zaanstreek; hij werkt in de tuin bij zijn schoonmoeder en speelt Jembe in de plaatselijke fanfare. Maar er zijn er ook momenten waarop het minder gezellig is. Zijn Marlies heeft een tweede baan aangenomen omdat ze garant moet staan voor Musa's verblijf in Nederland. Hierdoor is ze weinig thuis en door haar overvolle agenda is haar lontje korter dan normaal. Hoewel Musa hier begripvol mee omgaat, voelt Marlies zich schuldig.

Ook Sam moet weer aan het werk en de Indiaase Chinchu vermaakt zichzelf aanvankelijk prima met het verkennen van Nederland. Maar na een aantal weken wil deze carrièrevrouw weer aan de slag. Dat blijkt minder vanzelfsprekend dan ze dacht. Haar werkvergunning is nog niet rond en dat blijkt nog maanden te kunnen duren. De moed zakt haar in de schoenen en Sam ziet zijn vrouw langzaam wegzakken in een depressie. Wanneer Chinchu, de wanhoop nabij, Sam laat weten terug naar India te willen, wordt het uiteindelijk ook Sam teveel.

De Friese Arjen ontmoet op kitesurf vakantie in Marokko de Italiaanse Orsola. De sportschoolhouder wordt verliefd en vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk. Na een jaar heen en weer vliegen vindt in mei dit jaar in Venetië hun droombruiloft plaats. Daarna vertrekken ze samen naar Nederland om te gaan samenwonen. In Bolsward maakt Orsola kennis met haar Friese schoonouders en de typische Hollandse keuken. Ze ontdekt waarom in Nederland de frituurpan vaak in de garage staat. In KRO's Liefs Uit... zien we of de temperamentvolle Orsola kan aarden bij de nuchtere Fries in Haarlem.

KRO's Liefs Uit..., aflevering 2, 20 september, 20.30 uur, Nederland 1