Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
13 september 2011

20 september: Inspiratie opdoen op Twentekiek

Bijeenkomst voor boeren die nadenken over de toekomst van hun bedrijf

Voor boeren die moeilijk kunnen uitbreiden, bijvoorbeeld vanwege de ligging van hun bedrijf, is meer mogelijk dan ze soms denken. Op 20 september organiseren Boerenkans en Stimuland een bijeenkomst bij Twentekiek, op landgoed Twickel, waar de familie Oude Hesselink tegenwoordig vakantiegangers huisvest in de voormalige varkensstallen. Ter inspiratie voor boeren die nadenken over de toekomst van hun bedrijf.

Eigenaar Anita Oude Hesselink vertelt over de keuze om om te schakelen en wat daar in de praktijk bij komt kijken. De familie Oude Hesselink kon gebruik maken van de zogenaamde ontmengingsregeling. Wilco Pasman, gebiedscoördinator bij Stimuland, gaat nader in op de mogelijkheden die huidige investeringsregelingen bieden, zoals VAB en Rood voor Rood. Vervolgens staat hij klaar om vragen daarover te beantwoorden.

Deze bijeenkomst is de tweede in een serie van drie najaarsbijeenkomsten met als thema 'Keuzes maken voor de toekomst'. Ze zijn bedoeld voor boeren die overwegen een andere weg in te slaan. Naar aanleiding van verhalen van collega's die een carrièreswitch maakten, krijgen zij een reëel beeld van de kansen en mogelijkheden. Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vindt u in de agenda op www.boerenkans.nl.

Boerenkans ondersteunt agrarische ondernemers die nadenken over stoppen, doorgaan of iets nieuws beginnen. Boerenkans beschikt over een uitgebreid netwerk van adviseurs en hulpverleners voor een (gratis) adviesgesprek op maat. Deze serie bijeenkomsten organiseert Boerenkans in samenwerking met Stimuland. Met het programma Stap voor stap biedt Stimuland begeleiding, een eventueel bedrijfsplan en nazorg aan agrarische ondernemers in Overijssel die op zoek zijn naar een nieuw perspectief.

Boerenkans wordt gefinancierd door het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie, en uitgevoerd door de partners die samen ook het netwerk Platteland vormen, onder leiding van Aequator Groen & Ruimte. Het Loket Boerenkans is te bereiken via 0321-388815, loket@boerenkans.nl en www.boerenkans.nl.