'Woolf' langer in DeLaMar Theater

Persbericht van DeLaMar

Het bekroonde toneelstuk Wie is er bang voor Virginia Woolf? met Olga Zuiderhoek en Porgy Franssen in de hoofdrollen, blijft langer in het DeLaMar Theater staan. De speelperiode van de klassieker van Edward Albee is wegens succes verlengd tot en met 29 oktober 2011. De voorstelling was eerder in 2007 te zien en werd bekroond met de Toneel Publieksprijs. De pers noemde deze versie 'bewonderenswaardig feilloos' (NRC) en 'met verbluffend toneelspel' (de Volkskrant). De Telegraaf schreef: 'Een ijzersterk staaltje toneel dat niemand mag missen.' Edward Albee's Wie is er bang voor Virginia Woolf?, gespeeld door Olga Zuiderhoek, Porgy Franssen, Eline ten Camp en Ruben Brinkman, in regie van Gerardjan Rijnders, is sinds 14 september 2011 te zien in het DeLaMar Theater.

Intensieve samenwerking
Afgelopen seizoen verzorgde Hummelinck Stuurman de openingsvoorstelling van de Mary Dresselhuys zaal van het DeLaMar Theater. Dat was het begin van een intensieve samenwerking. Vier producties van Hummelinck Stuurman speelden in het theater (Ontrouw, Karakter, De Kus en De Meeuw), waar ruim 20.000 mensen op af kwamen. Dit succes vormde de aanleiding voor het plan bijzondere producties voor een langere periode in reprise te laten gaan. Hummelinck Stuurman zal komende jaren ieder seizoen een exclusieve reprise presenteren in het DeLaMar Theater.

Over Wie is er bang voor Virginia Woolf?
Martha (Olga Zuiderhoek) en haar man George (Porgy Franssen) nodigen een pas getrouwd stel uit voor een borrel bij hen thuis na een faculteitsfeestje van Martha's vader. De avond mondt uit in een nachtmerrie van verraad en onthullingen. Illusies, seks en verbale beschuldigingen, alles wordt uit de kast getrokken om de pijnlijke realiteit niet onder ogen te hoeven zien. De lachwekkende en tegelijkertijd wrede woordenstrijd, de holle zinnen en clichés kunnen worden gezien als een aanklacht van schrijver Edward Albee tegen de leegte van de moderne tijd.

Links:
http://www.delamar.nl



Razende Robot Reporter