Gemeente Zeewolde


Nieuws

Nieuwe ontsluiting naar Gooiseweg en aanleg vaarroute Blauwe Diamant

Op 14 september is een officiële start gemaakt met de aanleg van 4 bruggen aan de noordzijde van Zeewolde

Op 14 september is een officiële start gemaakt met de aanleg van 4 bruggen aan de noordzijde van Zeewolde. Deze bruggen maken onderdeel uit van het project Infrastructuur Zeewolde Noord-West waaronder ook de aanleg van de vaarroute Blauwe Diamant en de nieuwe ontsluiting van het dorp naar de Gooiseweg (N305).

Project Infrastructuur Noord-West
Naast een fietsbrug aan de Fitislaan worden drie verkeersbruggen aangelegd over de vaarroute Blauwe Diamant. De verkeersbruggen komen in de Gelderseweg, de Kwartiermakerslaan en in de nieuwe toegangsweg naar Polderwijk/Waterkwartier. Dit als onderdeel van de infrastructuur Noord-West. Het Project Infrastructuur Noord-West bestaat naast de aanleg van de bruggen uit de aanleg van de vaarroute Schootsveld, de verbinding van de vaarroute langs de Spiekweg met de vaarroute langs de waterkavels. Ook wordt de nieuwe ontsluitingsweg de Kruisboog aangelegd. Deze weg verbindt de Spiekweg naar de Gelderseweg en de Kwartiersmakerslaan. Tevens is het een goede ontsluiting van de Polderwijk op de Gooiseweg.

Omleiding van 22 september tot 1 juni 2012
Om de bestaande routes zoveel mogelijk in stand te houden worden er tijdelijke wegen en fietspaden aangelegd om het verkeer om de aanleg van de bruggen heen te leiden.
De aanleg van deze omleidingen start met ingang van 22 september 2011 en duurt tot 1 juni 2012.

Afsluiting Kwartiermakerslaan van 22 september tot 7 oktober 2011 In verband met de aanleg van deze omleidingen is het noodzakelijk om de Kwartiermakerslaan richting de Ossenkampweg af te sluiten voor al het verkeer. Deze afsluiting is gepland van 22 september tot 7 oktober 2011. Het verkeer wordt middels borden omgeleid via de Gelderseweg.

De eerste dag van afsluiting van de Kwartiermakerslaan is onder voorbehoud, omdat de afsluiting pas wordt ingesteld als de rotonde bij de Gelderseweg weer is opengesteld voor het verkeer.

Tijdelijk fietspad oostzijde Gelderseweg
In de periode van 22 september tot 7 oktober wordt ook een tijdelijk fietspad aangelegd aan de oostzijde van de Gelderseweg tussen Groenewoudseweg en Ossenkampweg. Het huidige fietspad aan de westzijde komt na aanleg van deze omleiding te vervallen en de fietsers worden tot 1 juni 2012 via het tijdelijke fietspad omgeleid.

Het verkeer op de Gelderseweg moet tussen Groenewoudseweg en Ossenkampweg rekening houden met snelheidsbeperkende maatregelen. Ook deze snelheidsbeperkende maatregelen duren tot 1 juni 2012.