Ingezonden persbericht


DWARS voert actie voor alternatieve zorgbezuinigingen

In de Miljoenennota die vandaag door het kabinet Rutte-Verhagen wordt gepresenteerd, wordt hard op zorg bezuinigd. DWARS, GroenLinkse Jongeren vindt de aangekondigde bezuinigingen op de zorg onmenselijk. DWARS ziet constructieve alternatieven en komt in actie.

Het afschaffen van de maatschappen in ziekenhuizen zou een goede bezuiniging zijn. Als artsen in loondienst van het ziekenhuis werken, kunnen exorbitante salarissen worden voorkomen. Deze maatregel alleen al bespaart 600 miljoen euro. "Dit doorbreekt de heersende cultuur van winstmaximalisatie en bevordert patiëntgerichte zorg," aldus DWARS Voorzitter Eline van Nistelrooij.

Door de AWBZ premie progressief inkomensafhankelijk te maken, kan het Persoons Gebonden Budget (PGB) blijven bestaan. Van Nistelrooij: "Ook in de toekomst moeten lasten evenredig over de bevolking worden verdeeld en mensen in staat zijn om zelf over passende zorg te beslissen. Dàt is vrijheid en verantwoordelijkheid!"

Daarom voert DWARS actie: op de ochtend van Prinsjesdag om 14.00 uur twitteren DWARSers waarom zij dwarsliggen voor zorg onder de hashtag #dwarsvoorzorg. DWARS roept heel twitterend Nederland met hart voor menselijke zorg op tijdens Prinsjesdag ook van zich te laten horen.

#dwarsvoorzorg

----
----

Noot voor de redactie,