Ingezonden persbericht



---



CANDY DULFER'S NIEUWE ALBUM 'CRAZY': EXPLOSIEF CREATIEF

De nauwe samenwerking met BLACK EYED PEAS producer en musical director PRINTZ BOARD vormt een belangrijk onderdeel van de grensverleggende en gedurfde sound van het album CRAZY. "Onze samenwerking was explosief creatief. In vier dagen tijd schreven we vijf nummers die we ook meteen opnamen. Printz Board vertegenwoordigt de top van de hedendaagse muziekstromingen en is net zo thuis in hiphop en dubstep als in jazz. De combinatie van saxofoon met die typische Black Eyed Peas sound werkt te gek vind ik", aldus Candy. Op de cd zijn zeven van de in totaal twaalf nummers geproduceerd door Printz Board.

Voor de overige tracks van het album dook de saxofoniste opnieuw de studio in met de Nederlandse producer en gitarist ULCO BED, verantwoordelijk voor Candy's eerste grote successen met de albums 'Saxuality' en

'Sax-a-go-go'. "Weer met hem in de studio werken was vertrouwd en verfrissend tegelijk. Dankzij de muzikale diepgang zijn de prachtige songs van Ulco mij op het lijf geschreven."

CRAZY vormt een verrassend nieuw hoofdstuk in de veelzijdige carrière van Candy Dulfer. Ze werkte samen met de beroemdste sterren, speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals, ontving een Grammy Award nominatie voor haar debuutalbum 'Saxuality', verkocht sindsdien ruim 2.5 miljoen albums wereldwijd en scoorde meerdere nummer 1 hits in de USA. De komende periode reist Candy met haar band door Amerika, Japan, Rusland, Brazilië en Europa.

Het album CRAZY is vanaf 1 oktober 2011 verkrijgbaar in de winkels (verkoopprijs: E17,99) en op iTunes (song: E0,99, album: E10,99). Bij de CD ontvang je een speciale bonus-DVD met de bijzondere aflevering 'Candy Meets Maceo Parker'.

Aangenaam.Jazz
Candy Dulfer is het trotse gezicht van de Aangenaam.Jazz campagne, waarbij er een unieke verzamel-CD wordt uitgebracht met het werk van de beste artiesten in de (inter)nationale wereld van de jazz. Als ambassadrice geeft Candy een mini-CD cadeau bij Aangenaam.Jazz, met nog niet eerder uitgebracht materiaal. Sylvana Simons en Lavinia Meijer vertegenwoordigen de andere twee stromingen van de Aangenaam. campagne, namelijk soul en klassiek. De landelijke campagne gaat 1 oktober 2011 van start. Voor meer informatie: www.aangenaamjazz.nl

Noot voor de redactie (